Καλημέρα και καλή δύναμη. Για πάμε όλοι βαθιά ανάσα και εμπρός, δεν θέλω κεφάλια πονεμένα από τα προβλήματα, έχουμε περάσει και πιο δύσκολα και θα τα καταφέρουμε. Σήμερα θα σας γράψω για μια πολύ όμορφη λύση για τα παιδιά σας, οικονομική μα πάνω από όλα πολύ υγιεινή.
Έρευνες έχουν δείξει ότι 9 στα 10 παιδιά καταναλώνουν στο κολατσιό τους πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ζάχαρης, αλατιού και κορεσμένων λιπαρών από τις καθημερινές τους ανάγκες. Oι δημοφιλέστερες επιλογές σνακ είναι τα πατατάκια και οι σοκολάτες. Φτιάξτε τους, λοιπόν, σε 30 λεπτά, υγιεινά πατατάκια. Κόψτε δύο μεγάλες πατάτες, αρχικά στη μέση και στη συνέχεια σε πολύ λεπτές ροδέλες. Ραντίστε τις με ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι. Στρώστε τα πατατάκια σε ταψί και ψήστε τα για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230° C. Κατόπιν, γυρίστε τα και ψήστε τα και από την άλλη πλευρά για άλλα 10 λεπτά. Πιστεύω ότι είναι μια καλή λύση και πολύ εύκολη ώστε τα παιδιά η και εσείς ακόμη να γνωρίζετε την ποιότητα και την ποσότητα σε αλάτι ενός κολατσιού.