Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 22/03/2012

Καλημέρα και καλή δύναμη. Λόγω βλάβης του δικτύου από τα έργα που γίνονται κοντά στο μαγαζί μας, δεν είχαμε εχτές την καθημερινή μας κουβεντούλα. Η ζημιά αποκαταστάθηκε και είμαστε πάλι στον κυβερνοχώρο. Μου αρέσει που ο καιρός σιγά σιγά ζεσταίνει, μου αρέσει που ο κάμπος όλος του μπουρνιά είναι καταπράσινος με όλα τα καλά που χρειάζεται η κατσαρόλα για να νοστιμίσει όλη η γειτονιά. Σπανάκι, φασόλια, πατάτα, σέλινο, μαρούλια, κρεμμυδάκια, και πολλά άλλα προϊόντα, δίνουν χαρούμενο τόνο σε αυτόν τον πίνακα που λέγεται φύση. Κάτι άλλο που μας προβληματίζει αυτή την εποχή που αρχίζουν οι ζέστες είναι πως θα χάσουμε κανένα κιλό. Θα σας δώσω σήμερα ένα πίνακα πως τρώγοντας κάνουμε καλύτερη καύση λίπους.
Κόκκινη καυτερή πιπεριά
Η καψαϊσίνη, η δραστική ουσία που περιέχεται στην καυτερή κόκκινη πιπεριά (τσίλι), έχει συσχετιστεί, σύμφωνα με έρευνες, με την αύξηση των καύσεων και τη μείωση του ενδοκοιλιακού λίπους.Βάλτε 1/2 κουταλιά ψιλοκομμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά στο γεύμα σας, που αρκεί για να συμβάλλει στη μείωση της όρεξής σας, ή 5 γρ. ταμπάσκο (προϊόν της καυτερής πιπεριάς) στο φαγητό σας, που θα αυξήσει τον μεταβολισμό σας έως και κατά 15% μέχρι και 2 ώρες μετά το γεύμα.
Λεμόνι
Ευεργετικό για την καλύτερη ροή του αίματος και πλούσιο σε βιταμίνη C, φαίνεται, σύμφωνα με νεότερες έρευνες, ότι όπως και το γκρέιπφρουτ δρα και κατά της συσσώρευσης του λίπους από τον οργανισμό μας.Προσθέστε το σε ικανές ποσότητες στις σαλάτες, τα ψητά, το κοτόπουλο, το τσάι σας και όπου αλλού ταιριάζει.
Κανέλα
Πρόκειται για ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό με αποδεδειγμένες ιδιότητες αναφορικά με τον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Βοηθά στη βραδύτερη απορρόφηση των σακχάρων της τροφής, καθυστερεί την κένωση του στομάχου και μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη, καθιστώντας έτσι ευκολότερο τον γλυκαιμικό έλεγχο. Επίσης, από ό,τι φαίνεται, συμβάλλει στην ελάττωση των επιπέδων της ολικής και της LDL χοληστερίνης στο αίμα.Βάλτε την παντού, στον καφέ, το γιαούρτι, το μούσλι, τα δημητριακά του πρωινού σας και τα σπιτικά επιδόρπιά σας, καθώς και στη μαγειρική σας, τα κοκκινιστά κρέατα και τον κιμά σας.
Μούρα
Χαμηλά σε θερμίδες και όχι πολύ γλυκά, αποτελούν μια καλή επιλογή για τη δίαιτα. Επιπλέον, σε πρόσφατες έρευνες, φάνηκε ότι οι αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που περιέχονται στα μούρα έχουν λιποδιαλυτικές ιδιότητες, εμποδίζοντας τη δημιουργία νέων λιπωδών κυττάρων.Απολαύστε τα ως σνακ το απόγευμα ή στο δεκατιανό μαζί με ανάλατους ξηρούς καρπούς.
Ξίδι
Το οξικό οξύ, το κύριο συστατικό του ξιδιού, φαίνεται ότι καταπολεμά τη συσσώρευση λίπους έως και κατά 10%. Επίσης, έχει φανεί ότι βοηθά στον έλεγχο της πίεσης και του σακχάρου, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου.Επιλέξτε κατά προτίμηση ξίδι που προέρχεται από κόκκινο κρασί, θα κερδίσετε επιπλέον τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά του.
Πράσινο τσάι
Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες το πράσινο τσάι μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση του βασικού μεταβολικού ρυθμού (έως και κατά 3%), καθώς και του ρυθμού καύσης του λίπους. Αυτές οι ιδιότητες του τσαγιού έχουν αποδοθεί στις κατεχίνες (αντιοξειδωτικά) που περιέχει, οι οποίες θεωρείται ότι επιδρούν στη διαδικασία της θερμογένεσης και της λιπόλυσης. Επίσης, οι κατεχίνες βοηθούν στον έλεγχο του βάρους μέσω της μείωσης του πολλαπλασιασμού των λιποκυττάρων και της παρεμπόδισης της απορρόφησης του λίπους.Πιείτε το καθημερινά χωρίς ζάχαρη.
Γκρέιπ-φρουτ
Η ναρινγερίνη, η ουσία που δίνει στο γκρέιπφρουτ τη χαρακτηριστική πικράδα του, φαίνεται ότι αποτρέπει τη συσσώρευση του λίπους και συντελεί στη ρύθμιση των επιπέδων της ινσουλίνης στο αίμα. Αν όμως παράλληλα παίρνετε φάρμακα, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, επειδή το γκρέιπφρουτ είναι γνωστό ότι επηρεάζει τον μεταβολισμό ορισμένων φαρμάκων (π.χ. αντιπηκτικά, αντιλιπιδαιμικά).Καταναλώστε μισό γκρέιπφρουτ πριν τα γεύματα, γιατί, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη, έχει συσχετιστεί με απώλεια βάρους και βελτίωση στην ινσουλινοαντίσταση.