Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/03/2012


Καλημέρα και καλή δύναμη. Πάμε δυνατά με χαμόγελο και ευτυχία, πρέπει να τα βλέπουμε αισιόδοξα και να μην μας πιάνει απελπισία. Η διατροφή είναι ένα καλό κομμάτι στο να ξεχνιόμαστε από τα προβλήματα, είναι πολύ καλό όμως και όλη η ιεροτελεστία του φαγητού. Από την έμπνευση τι θα μαγειρέψω, τι διαδρομή να το αγοράσω, να το εξετάσω να είναι καλό προϊόν, να το καθαρίσω, και να το μαγειρέψω, να σερβιριστεί και να ακούσω τα μπράβο η τις παρατηρήσεις εάν είναι σωστό η όχι. Μία ολόκληρη παράσταση για το τελικό αποτέλεσμα. Σήμερα θα σας δώσω ένα πίνακα με που κάνουν καλό οι βιταμίνες και από ποια τροφή τις παίρνουμε.
Βιταμίνη Α:
συντελεί στην υγεία του δέρματος και των ματιών. Τη βρίσκουμε στο συκώτι, το γάλα, τα τυριά, το βούτυρο, τα αβγά, το κοτόπουλο, το σπανάκι, τα καρότα και το μουρουνέλαιο.
Βιταμίνη Β: 
διευκολύνει τον οργανισμό να παίρνει ενέργεια από τις τροφές. Τη βρίσκουμε στο κρέας, το γάλα, τα τυριά, το συκώτι, τα αβγά, το ψωμί ολικής αλέσεως, τη βρόμη και τη μαγιά της μπίρας.
Βιταμίνη C: 
βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό και ενισχύει την άμυνά του. Τη βρίσκουμε στα φρούτα και τα λαχανικά.
ΒιταμίνηD: 
δυναμώνει τα δόντια και τα κόκαλα. Τη βρίσκουμε στο συκώτι, τα αβγά, τα γαλακτοκομικά και το μουρουνέλαιο.
Βιταμίνη Ε:
είναι σημαντική για το αίμα και τους μυς. Τη βρίσκουμε στα πράσινα λαχανικά, το βούτυρο, τα τυριά, τα αβγά, το ψωμί, τα καρύδια και τα αναποφλοίωτα δημητριακά.
Βιταμίνη Κ:
βοηθά το αίμα να διατηρεί τη σωστή πυκνότητα. Υπάρχει στα πράσινα λαχανικά, το συκώτι και το κουνουπίδι.