Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Καλημέρα και καλή δύναμη. Καλή εβδομάδα υγεία και χαμόγελο. Καλό είναι να ακολουθήσουμε ορισμένους κανόνες για να έχουμε οικονομία και ποιότητα ζωής.
Επιλέγετε φρούτα και λαχανικά εποχής – το κέρδος είναι διπλό, τόσο για την υγεία σας μιας και τα εποχιακά προϊόντα έχουν συνήθως μεγαλύτερη διατροφική αξία, δηλαδή περισσότερες βιταμίνες, και παράλληλα είναι πιο οικονομικά. Ακόμα καλύτερα ίσως είναι να επιλέγετε τοπικά προϊόντα γιατί το πιο πιθανό είναι να τα βρείτε σε καλύτερη τιμή από τα αντίστοιχα εισαγόμενα και εκτός εποχής φρούτα και λαχανικά, και μπορείτε να τα προμηθευτείτε πιο φρέσκα.
Μειώστε την κατανάλωση του κρέατος και αυξήστε την κατανάλωση σε όσπρια και λαδερά φαγητά. Τα όσπρια είναι καλή πηγή πρωτεϊνών οι οποίες αποτελούν δομικά συστατικά των μυών και επιπλέον είναι πλούσια σε ένας είδος φυτικών ινών, τις διαλυτές φυτικές ίνες οι οποίες μεταξύ άλλων συμβάλλουν και στην μείωση της χοληστερόλης στο αίμα. Επιπλέον, έχει βρεθεί σε πολλές έρευνες ότι όσοι καταναλώνουν λιγότερο κρέας, ιδιαίτερα το κόκκινο, και περισσότερα λαχανικά έχουν μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν κάποιες μορφές καρκίνου.
Μειώστε την κατανάλωση του κόκκινου κρέατος σε 2-3 φορές το μήνα, εφόσον δεν πάσχετε από σιδηροπενική αναιμία, και προτιμήστε να καταναλώνετε πουλερικά όπως η γαλοπούλα και το κοτόπουλο σε εβδομαδιαία βάση. Τα πουλερικά έχουν μικρότερη περιεκτικότητα στα κορεσμένα λιπαρά, τα οποία έχει βρεθεί σε πολλές έρευνες ότι αυξάνουν την χοληστερίνη και γενικά τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.
ΚΡΕΑΣ
Τηγανιά χοιρινή
Σουτζουκάκια
Μοσχάρι ραγού
Κατσίκι γάστρας
ΣΟΥΠΕΣ
Ψαρόσουπα
Κρεατόσουπα
Φασολάδα

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας 
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1920: ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Ελευθέριος Βενιζέλος, αναχωρεί για το Λονδίνο, προκειμένου να παραστεί στο συνέδριο των πρωθυπουργών.
1953: συγχωνεύονται οι τράπεζες Εθνική και Αθηνών.