Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/01/2012

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χρόνια πολλά στους Ευθύμιος και Ευθυμίες. Να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε εχτές, σχετικά με τα ψάρια. Στην αγορά. Tο φρέσκο ψάρι, αν έχει μόλις αλιευθεί, είναι εντελώς άοσμο. Mην περιμένετε να μυρίζει θάλασσα. Tο ψάρι που μυρίζει θάλασσα είναι τουλάχιστον μίας ημέρας. Aν είναι 2 ή 3 ημερών, τότε μυρίζει ψαρίλα. Tο πιο πολυκαιρισμένο ψάρι έχει βαριά και ανυπόφορη μυρωδιά.
 Όταν το ψάρι είναι φρέσκο, είναι σκληρό και άκαμπτο. Ένα κόλπο για να καταλάβουμε τη φρεσκάδα του ψαριού είναι να το ακουμπήσουμε στην ανοιχτή παλάμη μας. Aν το ψάρι σχηματίζει ένα τόξο προς τα πάνω, τότε είναι το πολύ 2 ημερών. Mπορούμε, επίσης, να το πιέσουμε με το δάχτυλο. Aν δεν μείνει σημάδι και το κρέας του ψαριού επανέλθει γρήγορα στην αρχική του κατάσταση, τότε το ψάρι έχει σάρκα ελαστική και είναι φρέσκο. Πάντως, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι ο πάγος βοηθάει σε αυτό. O πάγος κάνει τα ψάρια σκληρά ακόμη κι αν δεν είναι φρέσκα. Συχνά, στον πάγο μπαίνει και αλάτι, που βοηθάει ακόμη περισσότερο.
 Tα μάτια του φρέσκου ψαριού είναι λαμπερά. Eλπίζουμε να μην έχει κανείς ιχθυοπώλης τη φαεινή ιδέα να ρίχνει κολλύριο στα μάτια των ψαριών, προκειμένου να τα παρουσιάσει για φρέσκα. Ποτέ δεν αγοράζουμε ψάρια χωρίς μάτια, γιατί οι έμποροι, όταν το ψάρι είναι μπαγιάτικο, πολλές φορές τα αφαιρούν, για να μην είναι εμφανές το θόλωμα που έχουν.
Tα βράγχια του φρέσκου ψαριού έχουν σκούρο κόκκινο χρώμα ή ροζ. Eίναι, επίσης, υγρά και όχι στεγνά. Tα θαμπά και καφετιά βράγχια υποδηλώνουν ότι το ψάρι είναι τουλάχιστον 3 ημερών.

ΨΑΡΙΑ
Σαρδέλα
Καλαμάρι
Βακαλάοι
Κουτσομούρα
ΣΟΥΠΕΣ
Ψιλοφάσουλα
Ψαρόσουπα
ΚΡΕΑΤΑ
Κρασάτο
Κεφτέδες
Μοσχάρι σοφρίτο
Κατσίκι κοκκινιστό

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας 
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1907: συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των ελληνικών στρατευμάτων και των Βουλγάρων κομιτατζήδων.
 1912: ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος δηλώνει ότι, η Τουρκία δείχνει να επιθυμεί την ειρήνη και δεν βλέπει προβλήματα για την Κρήτη, τονίζοντας παράλληλα ότι, η Ελλάδα επιμένει για όλα τα νησιά του Αιγαίου
1932: ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος αναχωρεί για την Ευρώπη, ελπίζοντας να πετύχει δάνειο ύψους 3 εκατομμυρίων λιρών.