Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 19/01/2012

Καλημέρα και καλή δύναμη. Βάστα γερά ήταν το μήνυμα ενός φίλου μου το πρωί. Μωρέ εγώ βαστάω το μαντήλι και ελάτε να σύρουμε το χορό, θα δείτε ότι το χαμόγελο και την ευρηματικότητα του Έλληνα δεν θα μπορέσουν να την πάρουν και αν ενωθούμε και αγαπηθούμε μαύρο φίδι στο κόρφο τους. Αυτά για το είναι η κατάσταση στην ψυχολογία μας, αλλά επειδή αυτό το blog φτιάχτηκε για φαγητό και γεύση ας μιλήσουμε για αυτά. Λέω σήμερα να σας πω για το ψάρι τα καλά και τα μυστικά του. Tώρα είναι η πλέον κατάλληλη εποχή να εντάξουμε το ψάρι στη διατροφή μας, τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, όπως άλλωστε υπαγορεύουν οι αρχές της Mεσογειακής Διατροφής. Tο ψάρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (A, D, B3) και ανόργανα στοιχεία, όπως ασβέστιο, φώσφορο και ψευδάργυρο. Eίναι, επίσης, άριστη πηγή ζωικών πρωτεϊνών και απαραίτητων αμινοξέων. Δεν περιέχει κορεσμένα λιπίδια, παρά είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά οξέα ω-3, που έχουν συνδεθεί με χαμηλή συχνότητα στεφανιαίας νόσου. Επιπλέον, το ψάρι μαγειρεύεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα από το κρέας και είναι επίσης πολύ εύπεπτο. Ξέρουμε, όμως, να αναγνωρίζουμε το φρέσκο ψάρι από το μπαγιάτικο; Eδώ είναι το ζήτημα. Tι νόημα έχουν όλα τα πλεονεκτήματα του ψαριού, αν το ψάρι που διαλέξουμε να βάλουμε στο πιάτο μας μας προκαλέσει δυσαρέσκεια; Tα μυστικά για την αναγνώριση του φρέσκου και του καλού ψαριού είναι συγκεκριμένα και αξίζει τον κόπο να τα γνωρίζετε. Πρέπει, επίσης, να γνωρίζετε πως η νοστιμάδα του ψαριού εξαρτάται από τον τόπο που ζει το ψάρι, από την τροφή του, από την εποχή που πιάνεται, από τον τρόπο που ψαρεύεται, από την ηλικία και το χρώμα του. Κάποτε ήμαστε σίγουροι ότι τα ψάρια που μόλις έβγαζε ο ψαράς από την ψαρόβαρκά του και τα άφηνε στην παραλία, ήταν φρέσκα. Σήμερα, που οι εποχές έχουν αλλάξει, καλά θα κάνουμε να είμαστε επιφυλακτικοί. Ένα σικέ παιχνίδι που παίζεται σήμερα είναι ο ψαράς να πηγαίνει στην αγορά, να προμηθεύεται από εκεί τα ψάρια, να τα βάζει στη βάρκα του που είναι δεμένη στο λιμανάκι  και να πουλάει τα ψάρια της αγοράς για… δικά του.
Αύριο τα υπόλοιπα μυστικά. 
ΛΑΔΕΡΑ
Σπανάκια μαυρομάτικα
Γίγαντες
Μελιτζάνες φούρνου
ΚΡΕΑΣ
Ψαρονέφρι γεμιστό
Μοσχαρίσια γάλακτος
Χοιρινή λαιμού
Κεφτέδες σχάρας
ΨΑΡΙΑ
Μυρσίνα
Γόνος θράψαλα
Βακαλάοι
Κουτσομούρα

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας 
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
339: γεννιέται η Βυζαντινή αυτοκράτειρα Πουλχερία.
1941: στην Ελλάδα, γενική κινητοποίηση στον αγώνα κατά των κατακτητών. Ηπειρώτισσες κουβαλούν στην πλάτη τα πυρομαχικά, ενώ στην πρωτοπορία βρίσκεται και ο καλλιτεχνικός 
κόσμος.
1949: ο βασιλιάς αναθέτει στον Θεμιστοκλή Σοφούλη το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
1994: στην Ιταλία, συλλαμβάνεται με την κατηγορία της απάτης κατά του κράτους ο Λορέντσο Παντσαβόλτα, πρώην πρόεδρος της Καλτσεστρούτσι, που εξαγόρασε την εταιρεία ΑΓΕΤ 
Ηρακλής,.