Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 08/12/2011

Καλημέρα και καλή δύναμη. Λίγο κρύο σήμερα άλλα εμείς όπως πάντα δυνατοί και έτοιμοι για όλα. Θέλω και εσας δυνατούς, χαμογελαστούς και να είσαστε γεμάτη υγεία. Μα για να έχουμε καλή υγεία πρέπει να έχουμε καλή διατροφή. Και ένα σημαντικό στοιχείο στην διατροφή μας είναι τα όσπρια. Τα όσπρια ανήκουν στην κατηγορία των λαχανικών και περιλαμβάνουν τα φασόλια, τα ρεβύθια, τα κουκιά, τη φάβα, το λαθούρι και τις υποκατηγορίες αυτών.  Είναι κατηγορία τροφών με εξαιρετική θρεπτική αξία καθώς είναι πλούσια σε πρωτείνη, αδιάλυτες και κυρίως διαλυτές φυτικές ίνες, φολικό οξύ, κάλιο, σίδηρο και μαγνήσιο. Σημαντικό χαρακτηριστικό των οσπρίων είναι ότι αποτελλούν ιδανική πηγή πρωτεiνης χωρίς την παρουσία κορεσμένων λιπαρών, όπως συμβαίνει με τα κόκκινα κρέατα και παράλληλα είναι ιδανικό υποκατάστατο κρέατος για τους φυτοφάγους. Τα όσπρια έχουν πολλές ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία λόγω της σύστασης τους. Συμβάλλουν στην βελτίωση της κινητικότητας του εντέρου, λόγω της περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες και συντελλούν στη μείωση της χοληστερίνης, αφού παρασύρρουν ένα μέρος αυτής προς αποβολή στο έντερο. Παράλληλα είναι χορταστική διατροφική επιλογή, χωρίς να προσδίδει πολλές θερμίδες. Συμπερασματικά, τα όσπρια πρέπει να υπάχουν στην διατροφή μας, με όποια μορφή μας ευχαριστεί καλύτερα και σε συχνότητα 1-3 φορές στην εβδομάδα, προκειμένου να έχουμε τα οφέλη της διατροφικής τους σύστασης. 
ΣΟΥΠΕΣ
Φακές
Γιουβαρλάκια
Ψαρόσουπα
ΛΑΔΕΡΑ
Γίγαντες
Μελιτζάνες φούρνου
Μανιτάρια κρασάτα
Στιφάδο ορφανό
ΚΡΕΑΤΑ
Παστίτσιο
Κεφτεδάκια
Φιλετάκι κοτόπουλο φούρνου
Άγρια χόρτα με κατσίκι

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1940: οι Ιταλοί πυρπολούν το Αργυρόκαστρο, το οποίο καταλαμβάνουν οι Έλληνες. Η Παναγία της Τήνου προσφέρει στον αγώνα όλα τα αφιερώματά της.
1952: ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπάγος αναθέτει στον Σπύρο Μαρκεζίνη το συντονισμό όλης της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. 
1992: η ΕΟΚ ανακοινώνει ότι, το ποσοστό ανεργίας στις χώρες-μέλη έφθασε το 9,8%, το ανώτερο ποσοστό, που είχε καταγραφεί από το 1988.