Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Νομίζω πως μια καλή ενότητα από της σελίδες εδώ είναι να μιλάμε για μαγειρέματα και για τα τρόφιμα, οπότε λέω να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο με θεματάκια γύρω από το φαγητό.
Ό τρόπος μαγειρέματος επηρεάζει τόσο τη θερμιδική όσο και τη διατροφική αξία των τροφών. Μπορεί να έχετε τα καλύτερα υλικά, (για παράδειγμα βιολογικά λαχανικά, κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής) αλλά μετά το μαγείρεμα να έχετε ένα γεύμα χωρίς διατροφική αξία. Τα υλικά που χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα περιέχουν θρεπτικές ουσίες σημαντικές για την υγεία μας. Ωστόσο, πολλές από αυτές καταστρέφονται από τις υψηλές θερμοκρασίες, γι’ αυτό καλύτερα να ξέρετε πως και πότε να τα ρίχνετε στην κατσαρόλα.
Για παράδειγμα το ελαιόλαδο (πηγή βιταμίνης E, μονοακόρεστων λιπαρών οξέων και αντιοξειδωτικών), προσθέστε το 5΄ πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα. το λεμόνι (πηγή βιταμίνη C), προσθέστε το αφού κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά το ίδιο ισχύει και με τα αρωματικά βότανα. Είναι δε σημαντικό να μην βαρυψήνετε το φαγητό σας. Η συνέχεια αύριο πηγή πληροφοριών
https://karpasia-hp.com