Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΡΙΤΗ 02/06/2020

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε, μας πήρε μια ημέρα αργότερα να πούμε καλό μήνα λόγω προβλήματος στη σύνδεση τώρα όλα καλά. 
ΚΑΛΌ ΜΗΝΑ ΚΑΛΌ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ
Για να πάμε διαφορετικά το μήνα μας θα επιλέξω μια συνταγή να σας προσφέρω από την αγαπημένη φίλη Γεωργία Κουτσούκου
Γεύσεις που μας ταξιδεύουν , αρώματα που μας θυμίζουν ελληνικό νησί και θάλασσα.
Ο ροφός στιφάδο είναι ένα “γλύκισμα” φαγητό , παραδοσιακό της Σκοπέλου. 
Υλικά


Ροφός 1 μεγάλος περίπου 1 με 1.5 κιλό

Κρεμμύδια 4 – 5 ξερά
Κοκκάρι 2 κιλά  (κρεμμυδάκι στιφάδου)

Σκόρδο 3 σκελίδες 
Κρασί λευκό 
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο 


Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μεγάλα κρεμμύδια.Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα σκόρδα
2. Ζεσταίνουμε ένα ποτήρι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδα.
3. Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε τις ντομάτες από την χοντρή πλευρά του τρίφτη και τις προσθέτουμε στο φαγητό.
4. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και 3-4 δαφνόφυλλα καθώς και το δενδρολίβανο. Προσθέτουμε τον πελτέ αφού τον αραιώσουμε με λίγο νερό κατά προτίμηση χλιαρό.
5. Προσθέτουμε τα κοκάρια και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί
6. Βάζουμε τον ροφό, αφού έχουμε χαράξει μερίδες και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 με 40 λεπτά Δεν θα συμπληρώσουμε με νερό, γιατί θα βγάλει τα ζουμιά του. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα και αν θέλουμε στολίζουμε με ψιλοκομμένο δεντρολίβανο ή θυμάρι
Σημείωση
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψάρια όπως σφυρίδα, βακαλάο φρέσκο, στείρα, γενικά μεγάλα ψάρια.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Γεωργία Κουτσούκου
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ 
ΨΑΡΙΑ
στείρα
σαργός
σαρδέλλα
γαύρος
ΚΡΕΑΣ
κοντοσούβλι κοτόπουλο
αρνάκι ριγανάτο
κεφτεδακια
ΤΑ ΤΠΌΛΟΙΠΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ Η ΖΩΝΤΑΝΑ