Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΡΙΤΗ 10/03/2020

Καλημέρα καλή δύναμη. Χαμογελάστε για να διώξετε κάθε αρνητικό γύρω σας.
Η νηστεία τηρείται με αυστηρότητα στη ζωή των μοναστηριών όχι μόνο κατά τη Μεγάλη Σαρακοστή, αλλά κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και καθ΄ όλες τις περιστάσεις που επιτάσσει το τυπικό της Εκκλησίας.
Τα τελευταία χρόνια στις προθήκες των βιβλιοπωλείων εμφανίστηκαν αρκετές εκδόσεις με «καλογερικές» συνταγές, αφού οι μοναχοί-μάγειρες θέλησαν να μοιραστούν τα μυστικά της εγκρατούς διατροφής τους και της ξεχωριστής τους κουζίνας. Από αυτές θα σας δώσουμε ιδέες για την διατροφη σας.
ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
6 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
2 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους ή αν θέλουμε σε ροδέλες αρκετά παχιές
1 βάζο μανιτάρια
3 κολοκυθάκια μεγάλα βρασμένα και κομμένα σε κύβους
Την ψίχα από μια μελιτζάνα ψημένη στον φούρνο με αλουμινόχαρτο
λίγη τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 2 κουταλιές λάδι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις βράζουμε σε αλατόνερο που ήδη βράζει, για 10 λεπτά. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τις τοποθετούμε και τις γεμίζουμε με το μείγμα που ήδη ετοιμάσαμε από τα υπόλοιπα υλικά απλά ανακατεύοντάς τα. Στο τέλος προσθέτουμε την ντομάτα και τη φρυγανιά. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο που διαθέτουμε.

 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΓΕΜΙΣΤΑ
ΣΠΑΝΑΚΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ
ΓΙΓΑΝΤΕΣ