Καλημέρα καλή δύναμη, χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε. Γιουβέτσι μία λέξη και ένας προορισμός που μας ταξιδεύει σε πολύ καλά μονοπάτια.
Το γιουβέτσι ή γκιουβέτσι είναι φαγητό το οποίο παρασκευάζεται από κρέας (συνήθως από αρνί, βοδινό, κατσικίσιο, από κοτόπουλο ή θαλασσινά, όπως γαρίδες) και μικρά συνήθως ζυμαρικά (συνήθως κριθαράκι ή χυλοπίτες) ή και με σάλτσα από διάφορα λαχανικά όπως ντομάτες, κρεμμύδι, μελιτζάνες, πιπεριές, κολοκυθάκια ή καρότο . Ανάλογα με την περιοχή, μπορεί να διαφοροποιείται το είδος του κρέατος, π.χ. στην Τουρκία χρησιμοποιείται συνήθως αρνί, ενώ στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο μοσχάρι (χωρίς να αποκλείεται το αρνί). Η συνταγή δεν είναι πολύπλοκη, αλλά χρειάζεται κάποια προετοιμασία και πάρα πολύ χρόνο μαγειρέματος. Τολμήστε δοκιμάστε το μαγειρέψτε το.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ
ΚΑΤΣΙΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
ΘΡΑΨΑΛΆΚΙ
ΒΑΚΑΛΟΥΔΙΑ
Το γιουβέτσι ή γκιουβέτσι είναι φαγητό το οποίο παρασκευάζεται από κρέας (συνήθως από αρνί, βοδινό, κατσικίσιο, από κοτόπουλο ή θαλασσινά, όπως γαρίδες) και μικρά συνήθως ζυμαρικά (συνήθως κριθαράκι ή χυλοπίτες) ή και με σάλτσα από διάφορα λαχανικά όπως ντομάτες, κρεμμύδι, μελιτζάνες, πιπεριές, κολοκυθάκια ή καρότο . Ανάλογα με την περιοχή, μπορεί να διαφοροποιείται το είδος του κρέατος, π.χ. στην Τουρκία χρησιμοποιείται συνήθως αρνί, ενώ στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο μοσχάρι (χωρίς να αποκλείεται το αρνί). Η συνταγή δεν είναι πολύπλοκη, αλλά χρειάζεται κάποια προετοιμασία και πάρα πολύ χρόνο μαγειρέματος. Τολμήστε δοκιμάστε το μαγειρέψτε το.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ
ΚΑΤΣΙΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
ΘΡΑΨΑΛΆΚΙ
ΒΑΚΑΛΟΥΔΙΑ