Καλημέρα καλή δύναμη, χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε. Όλες οι ετοιμασίες για την Τσικνοπέμπτη είναι σε φουλ πρόγραμμα, έχουν κοπεί ήδη οι σφελίδες του κρέατος έχουν μπεί στο αλάτι και σήμερα καπνίζουμε και λίγο αύριο, την πέμπτη θα γίνει το λιώσιμο παρουσία σας φυσικά. Ας με εικόνες και λόγια την διαδικασία όλη, εγώ το έμαθα από τον πεθερό μου εδω μια καλή εικόνα απο
πηγη http://yiorgosthalassis.blogspot.com
Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια
το αλατίζουμε καλά καλά με χοντρό αλάτι και θρούμπι
Και το βάζουμε σε υφασμάτινη θήκη (εδώ μαξιλαροθήκη, προσέξτε το πάχος του λίπους του κομματιού!) και στο ψυγείο για δυο μέρες για να στραγγίξει τα υγρά του και να απορροφήσει τα αρτύματα)

Μετά από δυο μέρες βάζουμε το κρεατάκι μας σε καζάνι!!! γεμάτο κατά τα 2/3 με νερό και 1/3 με κόκκινο ξηρό κρασί. Βάζουμε και μερικές πορτοκαλόκουπες και βράζουμε...Μόλις γίνει βγάζουμε το κρεατάκι μας με τρυπητή κουτάλα
Το τελικό στάδιο είναι το τηγάνισμα του κρέατος. Σε καζάνι με μπόλικο λάδι ρίχνουμε το χοιρινό μας
Το χρώμα αυτό είναι υπέροχο! Δε συμφωνείτε;
Καλοφάγωτο!!!
πηγη http://yiorgosthalassis.blogspot.com
Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια
το αλατίζουμε καλά καλά με χοντρό αλάτι και θρούμπι
Και το βάζουμε σε υφασμάτινη θήκη (εδώ μαξιλαροθήκη, προσέξτε το πάχος του λίπους του κομματιού!) και στο ψυγείο για δυο μέρες για να στραγγίξει τα υγρά του και να απορροφήσει τα αρτύματα)
Μετά από δυο μέρες βάζουμε το κρεατάκι μας σε καζάνι!!! γεμάτο κατά τα 2/3 με νερό και 1/3 με κόκκινο ξηρό κρασί. Βάζουμε και μερικές πορτοκαλόκουπες και βράζουμε...Μόλις γίνει βγάζουμε το κρεατάκι μας με τρυπητή κουτάλα
Το τελικό στάδιο είναι το τηγάνισμα του κρέατος. Σε καζάνι με μπόλικο λάδι ρίχνουμε το χοιρινό μας
Το χρώμα αυτό είναι υπέροχο! Δε συμφωνείτε;
Καλοφάγωτο!!!