Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΣΑΒΒΑΤΟ 08/02/2020

Καλημέρα χαμόγελο και καλή διάθεση να έχουμε. Προχωράμε στους δρόμους της γαστρονομίας μαζί και σας ευχαριστούμε ακόμη μια φορά για την αγάπη σας και της συμβουλές σας. Σπανάκια πατζάρια σέλινο και άλλα πολλά έχει ο Μεσσηνιακός μας κάμπος ας δούμε τα οφέλη μερικών από αυτά.
ΣΠΑΝΑΚΙΑ
Μπορεί να μην αποκτήσετε τα ποντίκια του Ποπάυ, αλλά αν τρώτε τακτικά σπανάκι μπορείτε να αποφύγετε τα βαριά κρυολογήματα και τις ιώσεις του χειμώνα.
Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει εκτενώς τις αντικαρκινικές ιδιότητες του σπανακιού, κυρίως λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε φλαβονοειδή και πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες).
Το σπανάκι έχει επίσης καρδιοπροστατευτική δράση. Λόγω των αντιοξειδωτικών του θωρακίζει τα αγγεία, προστατεύοντας από καρδιαγγειακά νοσήματα και εγκεφαλικά επεισόδια.
Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καταρράκτη, ενώ λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Κ επενεργεί θετικά στην οστική πυκνότητα και μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων. 

 Για να διπλασιάσετε την απορρόφηση του σιδήρου από το σπανάκι, είναι χρήσιμο να το συνοδεύετε με κάποιο τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνη C (π.χ. λεμόνι, ντομάτα, πιπεριά).
ΠΗΓΗ  https://www.onmed.gr
ΠΡΟΤΣΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ
ΧΟΝΤΡΟ (ΒΕΤΟΥΛΙ) ΓΑΣΤΡΑ
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

 ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΓΙΓΑΝΤΕΣ
ΣΠΑΝΑΚΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ