Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/06/2019

Καλημέρα και καλή δύναμη, μια καινούργια εβδομάδα ξεκινάει και πάμε με χαμόγελο να είναι όμορφη και ωραία. Περί σαρδέλας ο λόγος μια και είναι η εποχή της αυτό τον καιρό.
 Ενδεικτικά είναι δυνατό να ειπωθεί ότι η σαρδέλα παρουσιάζει αρκετά μεγάλη διακύμανση στη λιποπεριεκτικότητά της, η οποία εξαρτάται τόσο από την εποχή του έτους όσο και από τον κύκλο αναπαραγωγής. Το μέγιστο της περιεκτικότητας σε λίπος διαπιστώνεται το Σεπτέμβρη (19,68%) και το ελάχιστο το Μάρτη (2,47%). Το επτάμηνο Μάη-Νοέμβρη η λιποπεριεκτικότητά της είναι πάνω από 10%, ενώ τους υπόλοιπους μήνες η μικρή περιεκτικότητα σε λίπος καθιστά το κρέας της ξηρό, άγευστο και ακατάλληλο για βιομηχανική επεξεργασία. Επιπλέον το ελάχιστο της λιποπεριεκτικότητας διαπιστώνεται συνήθως κατά την εποχή της ωοτοκίας και το μέγιστο είναι πάντοτε συνδεδεμένο με την αφθονία πλαγκτονικών υλών των αλιευτικών πεδίων της σαρδέλας.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΚΑΡΟΙ
ΣΑΡΔΕΛΑ
ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΚΑΛΟΥΔΙΑ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ