Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΡΙΤΗ 09/04/2019

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και αισιοδοξία να υπάρχει. Σήμερα λέω να σας μιλήσω για τα λαδερά μαγειρέματα.
 1. Επιλέγουμε πάντα λαχανικά της εποχής. Οι μπάμιες, τα φασολάκια, οι μελιτζάνες, τα βλίτα, τα κολοκυθάκια μπορούν να δώσουν μια τεράστια γκάμα από διαφορετικά, λαδερά μαγειρέματα.
2. Η ντομάτα παίζει μεγάλο ρόλο στο λαδερό. Αγαπάμε την παρουσία της αλλά δεν την θέλουμε τόσο μπόλικη όσο να κλέβει την παράσταση!
3. Επιλέγουμε πάντα τις πιο ώριμες, φρέσκιες, κατακόκκινες ντομάτες. Εκείνες οι μαλακές, ενίοτε με σκασίματα, που νομίζεις ότι είναι καλές μόνο για τα σκουπίδια, κάνουν την νοστιμότερη σάλτσα!
4. Το κρασί που τους ταιριάζει καλύτερα είναι ένα δροσερό ροζέ.
5. Παλιότερα, οι διατροφικές ανάγκες μιας άλλης εποχής ανάγκαζαν τις γιαγιάδες μας να “κολυμπάνε” το λαδερό στο λάδι. Οι ανάγκες αλλά και η γεύση του σύγχρονου ανθρώπου, απαιτούν άλλη δοσολογία: 1-3 κ.σ. ανά άτομο ή 1 φλιτζάνι για μια οικιακή κατσαρόλα των 5-6 ατόμων.
6. Το ελαιόλαδο το θέλουμε έξτρα παρθένο και με απαλό άρωμα. Λίγο παραπάνω ωμό, τη στιγμή που κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά, αφήνει πιο έντονο το άρωμά του.
7. Τα λαχανικά μας τα θέλουμε μαλακά αλλά όχι λιωμένα. Γι’αυτό είμαστε «από πάνω» και προσέχουμε: οι διαλυμένες μπάμιες, τα φασολάκια που έχουν χάσει το σχήμα τους, οι μελιτζάνες-πουρές είναι όλα αντιαισθητικά στο μάτι και τη γεύση.

 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΟΜΕΛΕΤΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
ΓΙΓΑΝΤΕΣ 
ΓΕΜΙΣΤΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ
ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ