Καλημέρα καλή δύναμη και καλές γιορτές να έχουμε. Η αναμονή των εορτών μας αλλάζει και την ψυχολογία γινόμαστε πιο χαμογελαστοί και πιο ανθρώπινοι. Η πόλη μας φωτισμένη πιστεύουμε ότι περιμένει πολλούς επισκέπτες στο χέρι μας είναι να τους κάνουμε περισσότερους μην περιμένουμε συνέχεια από άλλους να κινούν τα νήματα ας προσφέρουμε και εμείς για το σύνολο. Για σήμερα λέω να φτιάξουμε φασολάδα με συνοδεία ρέγγα και ελιές τασακιστές συν ταραμάς με ψωμί.
ΦΑΣΟΛΑΔΑ
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Ρέγγα καπνιστή
ελειές τσακιστές
ταραμάς πολιτικος
ΦΑΣΟΛΑΔΑ
Υλικά
4-5 άτομα
2 φλ.τσαγιού φασόλια μέτρια ή ψιλά
2-3 καρότα σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ. πιπεριά (ή Φλωρίνης) κομμένη στα 2
3-4 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
2 κ.σ. σάλτσα ντομάτα ή 1 κ.σ. πελτέ
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι (γλυκό ή καυτερό ότι θέλουμε)
αλΑτι
νερό
Εκτέλεση
4-5 άτομα
2 φλ.τσαγιού φασόλια μέτρια ή ψιλά
2-3 καρότα σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ. πιπεριά (ή Φλωρίνης) κομμένη στα 2
3-4 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
2 κ.σ. σάλτσα ντομάτα ή 1 κ.σ. πελτέ
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι (γλυκό ή καυτερό ότι θέλουμε)
αλΑτι
νερό
Εκτέλεση
Από βραδύς έχουμε βάλει τα φασόλια σε κρύο νερο να μουλιάσουν.
Στο χρόνο αναμονής,ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.
Βάζουμε τα φασόλια,τα λαχανικά και το λάδι στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε καυτό νερό, μέχρι να σκεπαστούν όλα (2 δάχτυλα πιο πάνω) και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν τα φασόλια.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε και τη σάλτσα ή τον πελτέ και το κ.πιπέρι. Συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγο ακόμη να χυλώσει το φαγητό.
Στο χρόνο αναμονής,ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.
Βάζουμε τα φασόλια,τα λαχανικά και το λάδι στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε καυτό νερό, μέχρι να σκεπαστούν όλα (2 δάχτυλα πιο πάνω) και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν τα φασόλια.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε και τη σάλτσα ή τον πελτέ και το κ.πιπέρι. Συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγο ακόμη να χυλώσει το φαγητό.
Ρέγγα καπνιστή
ελειές τσακιστές
ταραμάς πολιτικος