Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/06/2017

Καλημέρα χαμόγελο και καλή διάθεση να έχουμε. Πάμε δυνατά να περάσουμε μια υπέροχη ημέρα, χωρίς άγχος και με σύνεση να είναι όσο πιο ευχάριστη γίνεται.
Τι μας θυμίζει καλοκαίρι
Το αυτοκρατορικό μπριαμ


Θα τσακωθούμε. Δεν βάζουμε μελιτζάνα παιδιά στο μπριαμ, μελιτζάνα έχει το τουρλού. Οκ; Το μπριάμ παίρνει δύναμη από το κολοκύθι, κέντρο βάρους από την πατάτα και χαρακτήρα από την πιπεριά, η οποία μαζί με τα κρεμμύδια στήνουν το δικό τους πάρτυ μέσα στο ταψί σου. Μόνο απαραίτητο συνοδευτικό ένας ογκόλιθος φέτας να σπάει τη λαδίλα στην κάθε πηρουνιά.
Η μπριζόλα η σωστή η ελληνική


Κι όταν λέω σωστή και ελληνική, εννοώ μεγάλη (αν δεν είναι μεγάλη, βάλε δύο να ψήνονται, δεν αντέχω τις μικρές μερίδες). Εννοώ χοιρινή με το απαραίτητο κομμάτι λίπους να είναι εμφανές, όχι για να το κόψεις και να το αφήσεις στο πλάι, αλλά για να το κόψεις και να το φυλάξεις σαν χαρτάκι Panini για τις τελευταίες σου μπουκιές. Καμία μπριζόλα όμως δεν είναι ολόκληρη χωρίς πατάτα τηγανητή. Φρεσκοτηγανισμένη σε καλό λάδι και στραγγισμένη σε χαρτί με ρίγανη από την ελληνική γη.
Τα τιτάνια γεμιστά


Κι εδώ τσακωμός. Γιατί όταν λέμε γεμιστά εννοούμε χωρίς κιμά. Εντάξει; Και εννοούμε και ντομάτα και πιπεριά. Οκ; Αυτή τη μαγική συνταγή που δίνει ένα τόσο αρωματικό ρύζι να παιδεύεται με σταφίδες, κουκουνάρι και μυρωδικά πριν ψηθεί για τα καλά μέσα σε παπαριασμένα στο λάδι λαχανικά. Η μαγεία όμως είναι στην πατάτα. Αυτή που έχει ψηθεί και τραγανιστεί στα ζουμιά από τις ντομάτες και τις πιπεριές κλείνοντας στο κατά τα άλλα αδιάφορο σώμα της όλη τη χημεία του καλοκαιριού.
Τα αεικίνητα μπαρμπουνάκια


Μικρό με έπιανε μια μικρή θλίψη κοιτώντας τα μπαρμπουνάκια στο τραπέζι και σκεπτόμενος σε τι θερμοκρασία έχει ψηθεί το κορμί τους για να καταλήξει στο πιάτο μου. Με έπιανε η θλίψη για περίπου 8 δευτερόλεπτα πριν απλώσω χέρι να αρπάξω μερικά από την ουρά. Δεν καταλάβαινα από κόκκαλα και το λάδι το καυτό που προσπαθούσε να μου αφαιρέσει τα δακτυλικά αποτυπώματα. Το μπαρμπουνάκι είχε πιαστεί στο δίχτυ για εμένα. Ποιος ήμουν εγώ να μην το τιμήσω καταβροχθίζοντάς το;
πηγη
http://www.oneman.gr