Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΚΥΡΙΑΚΗ 04/09/2016

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε. 
Η Μεσσηνία έχει εξαιρετικά υλικά και πλούσια γαστρονομική παράδοση, η Costa Navarino υποστηρίζει και ενισχύει και τα προϊόντα και τη μεσσηνιακή παράδοση, οπότε θα τα καταφέρουμε. Ηδη, στο μενού κυριαρχούν τα ψάρια και τα θαλασσινά και το 80 – 90 % των υλικών είναι μεσσηνιακά (πολλά φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά είναι από το μποστάνι της Costa Navarino)». «Αγαπάτε την ελληνική κουζίνα, τη σέβεστε αλλά την εμπλουτίζετε με εξωτικές πινελιές», παρατηρώ, διαβάζοντας στο μενού τις σαρδέλες τεμπούρα με βινεγκρέτ σύκου και γλυκολέμονο και τη μεσσηνιακή σφέλα συνδυασμένη με μαρμελάδα τομάτας.
«Ετσι δεν είναι και η ζωή; Μικρές, μικρές πινελιές!» μου απαντά γελώντας για να συνεχίσει: «Η μαγειρική είναι απλή, εμείς (οι μάγειρες) τη δυσκολεύουμε. Η ελληνική κουζίνα έχει τόσα υλικά, ιδιαίτερα προϊόντα, πλούσια γαστρονομική ιστορία, το μόνο που χρειάζεται είναι σεβασμός στην παράδοση, στα ήθη και τα έθιμα της. Και οι πινελιές... θα έρθουν».
«Αναφέρεστε μήπως στη μεγάλη φασαρία που γίνεται τον τελευταίο καιρό για τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα;», ρωτώ διστακτικά.
«Χα χα! Οπως τα λέτε...μεγάλη φασαρία!», μου απαντά λακωνικά και με νόημα και συνεχίζει: «Στη Σαντορίνη, από όπου κατάγομαι και περνούσα μικρός τα καλοκαίρια μου, ήρθα σε επαφή με τα λίγα αλλά ιδιαίτερα και πολύ καλά προϊόντα του νησιού όπως το ντοματάκι, η μελιτζάνα, το κρασί αλλά και όλα τα υλικά των Κυκλάδων. Συνδυαστικά με την πολύ καλή μαγειρική της μητέρας μου και μιας γειτόνισσας από την Πόλη, αγάπησα τη μαγειρική και την ελληνική κουζίνα. Ακόμα θυμάμαι τις περίεργες για μένα τεχνικές συντήρησης υλικών της Πολίτισσας , όπως να σκεπάζει πορτοκάλια με άμμο, να συντηρεί αυγά κ.α.». «Η γνώμη σας για άλλες κουζίνες;».
«Θαυμάζω πολλές κουζίνες από όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια έχω μια αδυναμία στην κουζίνα του Μαρόκου, του Λιβάνου και της Τυνησίας. Απλά υλικά, μπαχαρικά και αρώματα! Στο μέλλον κάποια άλλη κουζίνα θα ανακαλύψω και θα με μαγέψει. Νομίζω όμως ότι πάντα θα μου αρέσουν τα ελληνικά μαγειρευτά!» 

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. 
ΠΗΓΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
ΛΑΔΕΡΑ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
   6.00€
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑΚΙ
8.00€
ΜΠΑΜΙΕΣ
6.00€
ΜΑΡΙΔΑΚΙ
8.00
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
6.00€
ΓΑΥΡΟΣ
7.00€
ΧΑΝΤΡΕΣ
6.00€
ΘΡΑΨΑΛΟ
10.00€


ΧΤΑΠΟΔΙ ΨΗΤΟ ΣΧΑΡΑΣ
10.00€
ΓΕΜΙΣΤΑ
5.00€
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑ
35.00€
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
6.00€
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
8.00€
ΑΛΛΑ  ΚΟΛΠΑ
ΣΑΡΔΕΛΑ  ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΦΙΛΕΤΟ
8.00€
ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ
3.00€
ΓΑΡΙΔΑ
10.00€
ΦΑΒΑ ΛΑΘΟΥΡΙ  ΦΕΝΕΟΥ
4.00€


ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ  
3.00€


ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΚΑΡΟΤΟΥ  
3.00€


ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣ


ΒΕΤΟΥΛΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
10.00€
ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ
 ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤ
10.00€
ΟΜΕΛΕΤΑ ΠΑΣΤΟ 
7.00€
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
7.00€
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ ΑΥΓΑ
7.00€
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΑΣ
10.00€
ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ  
7.00€

10.00€
ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ      
7.00€
ΣΕΡΜΠΕΤ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ
9.00€
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
10.00€
ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΧΩΡΙΟΥ (ΠΑΠΑΡΑ)
4.00€
ΣΜΥΡΝΑΙΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ
8.00€
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
4.00€
ΜΟΥΣΑΚΑΣ
7.00€
ΧΟΡΤΑ
4.00€
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΠΙΚ ΝΙΚ               
7.00€
ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
3.00€
ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΦΟΥΡΝΟΥ               
7.50€
ΜΑΡΟΥΛΙ
3.00€
ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ  ΑΠΑΛΟ
9.00€
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ
6.00€


ΝΤΟΜΑΤΑ
3.00€


ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΣΑΣ
6.00€


ΤΥΡΙΑ
ΓΛΥΚΑ
ΦΕΤΑ Π.Ο.Π ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
2.50€


ΞΕΡΟΣΦΕΛΙ ΣΤΗ  ΣΧΑΡΑ               
5.00€
ΠΑΓΩΤΟ  ΜΕ ΓΛΥΚΟ
1.50€
ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                  
4.00 €
ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ  
1.50€
ΤΥΡΟΠΙΤΑ 
5.00€


ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΑ 
5.00€
Όλα τα κρεατικά συνοδεύονται κατά προτίμηση σας
με πατάτα ρύζι μακαρόνια
Χαμόγελο και καλή διάθεση είναι δωρεάν