Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/06/2016

Καλημέρα και καλή δύναμη χαμόγελο και καλή διάθεση να έχουμε. Λική αγορά σήμερα και ο κόσμος τρέχει για της προμήθειες της οικίας του.
Ποιά ώρα της μέρας είναι η καλύτερη για να επισκεφτείς την λαϊκή;
Όπως θα έχεις διδαχτεί και από τη μαμά ή την γιαγιά σου, η καλύτερη ώρα για τα ψώνια στη λαϊκή αγορά είναι νωρίς το πρωί. Γύρω στις 8 το πρωί, ο κόσμος δεν είναι πολύς, τα προϊόντα είναι φρέσκα και έχεις μεγάλη άνεση στο να διαλέξεις αυτά που προτιμάς. Είναι αλήθεια πως όσο πλησιάζει το μεσημέρι, οι τιμές μειώνονται αλλά μειώνεται και η ποιότητα των φρούτων και λαχανικών που αγοράζεις.
Τι θα βάλεις στο καλάθι;
Σύμφωνα με την άποψη που εκφράζουν και οι επιστήμονες, είναι καλό να ψωνίζεις με την μέθοδο του ουράνιου τόξου. Δηλαδή, το καλάθι σου θα πρέπει να γεμίσει με μια ποικιλία αγαθών σε διαφορετικούς χρωματισμούς. Σιγουρέψου πως τα προϊόντα που θα αγοράσεις είναι όσο το δυνατόν περισσότερο κόκκινα, κίτρινα, πράσινα και μοβ.
Ναι ή όχι στη βιολογική λαϊκή αγορά;
Είναι αλήθεια πως οι οι βιολογικές αγορές έχουν έρθει στη μόδα και ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στο Λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. Στις βιολογικές αγορές θα βρεις προϊόντα που έχουν παραχθεί με φυσικό τρόπο, χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων. Βέβαια, οι τιμές είναι υψηλότερες σε σχέση με τα προϊόντα των κοινών αγορών. Για το αν πρέπει να προτιμήσεις την βιολογική λαϊκή, σκέψου το εξής: αν έχεις κάποια βιολογική αγορά κοντά στο σπίτι σου, αξίζει να την προτιμήσεις, γιατί το κόστος δεν είναι τρομακτικά διαφορετικό. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να βρεις προϊόντα καλής ποιότητας και στις κοινές αγορές. Ανάπτυξε μια καλή σχέση με τους παραγωγούς που εμπιστεύεσαι και έχεις δοκιμάσει προϊόντα τους επανειλημμένα.
Μην αγοράζεις περιττές ποσότητες αγαθών.
Η ουσία της λαϊκής αγοράς, είναι να έχεις φρέσκα στο τραπέζι σου τα απαραίτητα φρούτα και λαχανικά για να διατηρείς μια ισορροπημένη διατροφή. Αν αγοράζεις μεγάλες ποσότητες, είναι σίγουρο πως δεν θα τις καταναλώσεις μέσα σε μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα τα φρέσκα ψώνια, να παλιώσουν. Αγόρασε τόσα, όσα ξέρεις πως θα καταναλώσεις μέχρι να ξαναεπισκεφτείς τη λαϊκή αγορά.
Ναι στις παράπλευρες αγορές.
Μέσα στη λαϊκή αγορά έχεις την ευκαιρία να αγοράσεις όχι μόνο φρούτα και λαχανικά αλλά μια ποικιλία διαφορετικών και χρήσιμων προϊόντων. Έτσι, μπορείς να προμηθευτείς εργαλεία οικιακής χρήσης, ψάρια, τυριά, ρούχα και υποδήματα, ακόμα και λουλούδια ή γλαστράκια για να στολίσεις το σπίτι σου. 

πηγη http://www.womenonly.gr