Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΡΙΤΗ 06/05/2014

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε, να περνάτε όσο μπορείτε πιο ευχάριστα. Ας λίγα και για το γάλα το οποίο είναι βασικό συστατικό για διάφορα φαγητά. Η καζεΐνη, μια πρωτεΐνη πλούσια σε ασβέστιο, είναι αυτή που ευθύνεται εν μέρει για το άσπρο χρώμα του γάλακτος.
Επιπλέον, η κρέμα που βρίσκεται στο γάλα περιέχει λίπος λευκού χρώματος. Όσο περισσότερο κρέμα περιέχει λοιπόν το γάλα, τόσο περισσότερο λευκό θα είναι το χρώμα του. Τα γάλατα με χαμηλά ή και καθ όλου λιπαρά είναι πιο γκρι παρά άσπρα γιατί περιέχουν λιγότερη κρέμα.

Ένας ακόμη λόγος γιατί το γάλα μας φαίνεται τόσο άσπρο είναι ο εξής: Πολλά αντικείμενα δεν απορροφούν πολύ φως, αντίθετα μάλιστα αντανακλούν φως. Για παράδειγμα, τα κόκκινα αντικείμενα αντανακλούν μόνο το κόκκινο φως και απορροφούν τα άλλα χρώματα από το φάσμα του ουράνιου τόξου. Τα μόρια της καζεΐνης και της κρέμας αντανακλούν φως και γι'αυτό το λόγο το γάλα είναι άσπρο.

Παρακάτω, σας αναφέρω μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το γάλα, που μάζεψα από το internet:

  • Το ασβέστιο και η βιταμίνη D είναι δύο συστατικά του γάλακτος που το κάνουν τόσο υγιές. Το ασβέστιο είναι πολύ θρεπτικό συστατικό και βοηθά στο να έχουμε γερά δόντια και κόκκαλα, ενώ η βιταμίνη D βοηθά στο να έχουμε υγιή κόκκαλα.
  • Το γάλα όταν βγαίνει από την αγελάδα βρίσκεται σε θερμοκρασία 101 βαθμών Φαρενάιτ. Αμέσως ψύχεται και αποθηκεύεται στους 40 βαθμούς Φαρενάιτ.
  • Οι γιατροί συστήνουν να πίνουμε 2 ποτήρια γάλα την ημέρα για να είμαστε υγιείς και να αποφύγουμε την οστεοπόρωση.
  • Μία μέση αγελάδα παράγει 90 ποτήρια γάλα τη μέρα
  • Το σοκολατούχο περιέχει τα ίδια βασικά συστατικά με το άσπρο γάλα: ασβέστιο, βιταμίνη D, βιταμίνη Β12, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες και μαγνήσιο. Η μόνη διαφορά τους είναι ότι το σοκολατούχο γάλα περιέχει 60 θερμίδες περισσότερο λόγω της σουκρόζης και των άλλων γλυκαντικών που του έχουν προσθέσει
 πηγη. http://greekcook.gr/