Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΚΥΡΙΑΚΗ 08/12/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και αισιοδοξία να έχετε να κοιτάτε μπροστά. Συμβουλές για το μαγείρεμα του κρέατος.

Τσιγαρίζουμε πάντα το κρέας πριν το κυρίως μαγείρεμα. Έτσι "κλειδώνουμε" τους χυμούς του κρέατος, για πιο νόστιμο και μαλακό αποτέλεσμα. Δεν τσιγαρίζουμε κρέας που πρόκειται να γίνει βραστό, εκεί μόνο ξαφρίζουμε. 
Κρέας που πρόκειται να γίνει γιουβέτσι καλό είναι να μείνει στο ψυγείο σας 12 ώρες, εφόσον πρώτα έχετε αλείψει κάθε κομμάτι του με ελαιόλαδο. Με αυτό τον τρόπο μαλακώνουμε το κρέας και το κάνουμε πιο υγιεινό, λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει το λάδι. 
Κρέατα που περιέχουν ιδιαίτερες οσμές και γεύσεις όπως γίδα, τράγος, βεργάδι, κριάρι, ζυγούρι, προβατίνα καλό είναι στα πρώτα νερά βρασίματος που αδειάζουμε να έχουμε ρίξει ένα κρασοπότηρο λευκό κρασί. Στη συνέχεια στα νέα νερά που βάζουμε εκτός από αλάτι και πιπέρι καλό είναι να ρίχνουμε και λίγο φασκόμηλο. Η όλη αυτή διαδικασία κάνει το κρέας πιο ευκολοχώνευτο και το απαλλάσσει από τυχόν οσμές. Γενικά η χρήση του φασκόμηλο κάνει τα παχιά κρέατα πιο ευκολοχώνευτα. 
Ψήνουμε πάντα φαγητό με κρέας σε φούρνο με πάνω κάτω αντίσταση χωρίς αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου περίπου. Μπορεί έτσι να αργεί λίγο παραπάνω το φαγητό αλλά σίγουρα θα βγει μαλακό, καλοψημένο και νόστιμο. 
Αλάτι σε φαγητό κατσαρόλας βάζουμε όταν το μαγείρεμα κοντεύει να τελειώσει. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τον χρόνο που χρειάζεται να γίνει το κρέας και μειώνουμε την αναγκαία ποσότητα σε αλάτι. Επίσης όσο κρατάει ο βρασμός πρέπει πάντα να υπάρχει αρκετό νερό και σε περίπτωση που χρειάζεται συμπληρώνουμε με ζεστό ώστε να μην διακοπεί ο βρασμός.