Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΚΥΡΙΑΚΗ 08/09/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Θα σας απαντήσω σήμερα σε ορισμένα ερωτήματα που μου θέσατε. 
Πως «μαλακώνει» η χοιρινή μπριζόλα;
Απάντηση:
Αποφεύγουμε να καταναλώνουμε μπριζόλες από χοιρινά που σφάχθηκαν πολύ πρόσφατα. Θα ήταν καλό να τις ψήσουμε τουλάχιστο 2-3 ημέρες μετά και αφού παραμείνουν σε συνθήκες συντήρησης (σίτεμα)
Χτυπώντας την με «σφυρί» όπου διαθέτει προεξοχές
ΠΡΟΣΟΧΗ:
σε αντίθετη περίπτωση (χτυπώντας την με σφυρί ή οτιδήποτε άλλο αντικείμενο χωρίς προεξοχές) έχουμε ως αποτέλεσμα:
α) την απώλεια νοστιμιάς
β) την απώλεια χυμών και την μείωση ικανότητας συντήρησης των
γ) να γίνονται σκληρές και στεγνές όταν ψηθούν
Με το σωστό ψήσιμο
- Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ψησίματος μπριζόλας;
Απάντηση:
Καταρχήν, θα πρέπει να διαθέτουμε ψησταριά με 'σκάλες' στα πλαϊνά της (επίπεδα 1,2,3)
Αρχικά, τοποθετούμε το κρέας αφού το έχουμε προετοιμάσει (αλάτι, πιπέρι, ρίγανη) στο πιο κοντινό επίπεδο στα κάρβουνα, έως ότου αυτό αλλάξει χρώμα στην επιφάνεια του, (χωρίς να καεί). Το ίδιο κάνουμε και στην άλλη του πλευρά και μετά απλά το ανεβάζουμε σε πολύ υψηλότερο επίπεδο, αφήνοντας το να 'βράσει' εσωτερικά με τους χυμούς του.
Η ένδειξη ότι είναι έτοιμο, είναι τα γκριζωπά σημεία σε μέγεθος κουκουτσιού που βγαίνουν στην επιφάνεια του κρέατος.
Επιτέλους τρώμε..
- Τι να αποφεύγουμε όταν ψήνουμε στα κάρβουνα ;
Απάντηση:
Δεν κάνουμε τομές με μαχαίρια και πιρούνια, επάνω στο κρέας που ψήνουμε πχ κατά την διάρκεια του ψησίματος του αρνιού-κατσικιού το Πάσχα, διότι χάνει τα υγρά του, την νοστιμιά του και καίγεται πιο εύκολα.
Όσο πιο πολύ ευχαριστηθεί την κνίσα (μυρωδιά από το ψήσιμο) η γειτονιά, τόσο πιο λίγη νοστιμιά μένει στο πιάτο μας
- Να πλένουμε το κρέας πριν το μαγείρεμα-ψήσιμο ή όχι;
Απάντηση:
Το πλένουμε μόνο εάν έχει τρίχες, κομμάτια κόκαλου ή οτιδήποτε άλλο που δεν μπορεί να αφαιρεθεί αλλιώς (εξαιρούνται οι αλλοιώσεις) και το στεγνώνουμε με πετσέτα μιας χρήσεως
Δεν το πλένουμε εάν δεν υπάρχει λόγος γιατί χάνει χυμούς και νοστιμιά (υδροδιαλυτές βιταμίνες, αζωτούχες εκχυλισματικές ουσίες)
Και φυσικά πάντα οι χειρισμοί μας γίνονται με χέρια καθαρά τα οποία πλένονται πολύ καλά αφού τελειώσουμε.
Στου Κώστα
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΠΕΣΙΑΛ
ΚΡΕΑΣ
Ψαρόσουπα βελουτέ            7.50€
Μοσχάρι ραγού        8.00€
ΛΑΔΕΡΑ
Κατσίκι ριγανάτο            9.00€
Μελιτζάνες φούρνου          6.00€
Κεφτεδάκια                          7.00€
Κολοκυθοκορφάδες            5.00€
Ψαρονέφρι γεμιστό              9.00€
Γεμιστά                                7.00€

Μπάμιες                               5.00€
 Σμυρνέικα σουτζουκάκια    7.00€
Πηχιάρικα                            5.00€
                      ΠΙΤΕΣ-ΤΥΡΙΑ
Μανιτάρια με ρύζι αγριο      5.00€
Τυροκροκετες                      5.00€
Τυρόπιτα                               5.00€
ΨΑΡΙΑ
ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ
Γόνος καλαμαρι                  10.00€
Σκορδαλιά                            3.00€
Βακαλάοι κιλο                     35.00€        
Φάβα                                     3.00€
Γαύρος                                    7.00€                          
Τυροκαφτερή                        3.00€
Σαρδέλλα                                8.00€
Τζατζίκι                                  3.00€
Μαριδάκι                                 8.00€
Μελανούρια                          30.00€
Μουσμούλια                          35.00€
Γόνος καλαμαράκι                10.00€
Χταπόδι σχάρας                    9.00€
ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΕΑΤΙΚΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΡΥΖΙ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ


                             ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ  8%  ΕΚΠΤΩΣΗ