Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΡΙΤΗ 26/02/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Αργήσαμε σήμερα αλλά έπρεπε να κάνουμε κάποιες απαραίτητες ενέργειες, και διάφορα θέματα στο ιστιολόγιο. Όλα τελείωσαν και είναι όλα έτοιμα για την καθημερινή ενημέρωση.
Διάσημοι σεφ διδάσκουν «κοινούς θνητούς» τα μυστικά της γαστρονομίας και η υψηλή κουζίνα περνάει στο οικογενειακό τραπέζι Η υψηλή γαλλική κουζίνα δεν είναι κάτι απρόσιτο. Σε καιρούς οικονομικής κρίσης μπορεί να γίνει καταφύγιο για τη διατροφή όλης της οικογένειας, λένε κορυφαίοι γάλλοι σεφ. Η νέα μόδα στη Γαλλία είναι τα μαθήματα «υψηλής κουζίνας» σε μη επαγγελματίες. «Γίνε εσύ ο Τζέιμι Ολιβερτης πολυκατοικίας σου. Μπορείς», λένε οι σεφ από το Παρίσι, την ιδανικότερη πόλη για να διδαχτεί κάποιος την τέχνη της κουζίνας. Διάσημοι σεφ όπως ο Αλέν Ντετουρνιέ, ιδιοκτήτης ενός εξαιρετικού εστιατορίου στην καρδιά του Παρισιού, του «Carre des Feuillants», διοργανώνουν φυσικά με το αζημίωτο σεμινάρια γαστρονομίας με το σύνθημα «Μαγειρική για όλους». Οι γάλλοι μαέστροι της κουζίνας, σε ωριαία και δίωρα μαθήματα ή σε εντατικά τμήματα διάρκειας 17 εβδομάδων, δίνουν στους συμμετέχοντες τις βασικές αρχές απλών συνταγών που μπορούν να φτιάξουν οι ίδιοι σπίτι τους πανεύκολα και- κυρίως- δίχως να χρειαστεί να «ξηλωθούν» για πανάκριβα υλικά που συναντά κανείς στις δημιουργίες της «haute cuisine».
Το μότο «Συνταγές για όλες τις ώρες κι όλες τις μέρες» αντηχεί στις αίθουσες μαθημάτων των διαφόρων σχολών μαγειρικής με τη μέχρι στιγμής ανταπόκριση του κοινού να είναι αθρόα. «Ο κόσμος, και ειδικά οι νέοι, θέλουν πολύ να ασχοληθούν, εν μέσω οικονομικής κρίσης, με την τέχνη της μαγειρικής» σχολιάζει ένας παριζιάνος σεφ, καταλήγοντας πως «για τον λόγο αυτό είμαστε εμείς εδώ,ώστε να τους διδάξουμε τις βασικές αρχές και όλες τις απαραίτητες τεχνικές μαγειρικής».
Η τάση «κάν΄ το σπίτι σου, μόνος σου» δεν πε ριορίζεται μόνο στις παρισινές αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και στα τηλεοπτικά προγράμματα των γαλλικών καναλιών. Πολλοί ιδιωτικοί και δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν ήδη εντάξει εκπομπές μαγειρικής στο καθημερινό τους πρόγραμμα και βλέπουν τα νούμερα τηλεθέασής τους να χτυπάνε «κόκκινο». Ολα αυτά βέβαια εξυπηρετούν ένα μακροπρόθεσμο στόχο: να καταφέρει να μπει το Παρίσι, επιτέλους, υπό το πρόγραμμα προστασίας της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UΝΕSCΟ, δίπλα σε άλλους επιφανείς γαστρονομικούς «συναδέλφους» του- όπως η μεσογειακή διατροφή.

Καταλαβαίνετε τώρα πόσο σημαντικό είναι να τονίζουμε τα δικά μας προϊόντα είναι κάτι που το έχουμε και εμείς πάμε να μιμηθούμε ξενόφερτα. προσοχή στην Μεσσηνία μας λοιπόν.
Στου Κώστα
ΜΕΝΟΥ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΠΕΣΙΑΛ
ΚΡΕΑΣ
Κολοκύθι γεμιστό
Μοσχάρι κοκκινιστό
ΛΑΔΕΡΑ
Αρνί στη γάστρα
Μελιτζάνες με ελιές
Κεφτεδάκια
Μανιτάρια κρασάτα
Μπιφτέκι φούρνου  
Γίγαντες φούρνου           
                      ΠΙΤΕΣ-ΤΥΡΙΑ

Τυρόπιτα


ΨΑΡΙΑ
ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ
Γόνος
Σκορδαλιά
Μπακαλιάρος
Φάβα
Κοτσομούρακι
Τυροκαφτερή
Βακαλιαράκια
Τζατζίκι
 Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266