Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/02/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε και να το περάσουμε όσο μπορούμε με περισσότερο χαμόγελο. 
  • Δεν έχετε κήπο, δεν έχετε χρόνο και κυρίως, δεν έχετε χρήματα για πέταμα για να αγοράζετε ένα ολόκληρο ματσάκι δυόσμο και μαϊντανό, κάθε φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόλις ένα κλωναράκι, αφήνοντας το υπόλοιπο να μαραίνεται στο ψυγείο; Είναι απλό: φυτέψτε σε ένα καλαθάκι που κρέμεται ή σε μια ορθογώνια γλάστρα στο παράθυρό σας μερικά βότανα και χρησιμοποιήστε τα για τη μαγειρική σας. Έτσι θα εξοικονομήσετε και χρόνο και χώρο, αλλά και χρήματα και θα δώσετε υπέροχη γεύση στο φαγητό σας.
  • Υπάρχει ένας πανεύκολος τρόπος για να αφαιρέσετε όλα τα κουκούτσια ενιαία από την πιπεριά χωρίς να σας διαλυθούν και να πεταχτούν παντού. Κόψτε πρώτα την ουρά και χαράξτε γύρω γύρω το κοτσάνι. Μετά κόψτε σε φέτες την πιπεριά από την κορυφή μέχρι κάτω και αφαιρέστε τις ώστε να μείνουν μόνο τα κουκούτσια με το κοτσάνι.
  • Πόσες φορές δεν μας έχει τύχει να σπάμε μερικά αυγά σε μπολ και να πέφτουν μαζί και κομματάκια από το τσόφλι; Και πόσες φορές φυσικά, έχουμε προσπαθήσει να τα αφαιρέσουμε χωρίς αποτέλεσμα με το δάχτυλο; Την επόμενη φορά που θα σας συμβεί κάτι τέτοιο, χρησιμοποιήστε ένα άλλο κομμάτι από το κέλυφος του αυγού για να σπρώξετε το κομματάκι που έπεσε στο μπολ και θα δείτε ότι το σπασμένο κομμάτι θα κολλήσει στο κέλυφος.
  • Η εποχή της ντομάτας φτάνει στο τέλος της αλλά γιατί να μην προνοήσετε να φτιάξετε λιαστές ντομάτες και να τις χρησιμοποιήσετε τον χειμώνα σε σαλάτες ή σάλτσες σας; Ο όρος βέβαια «λιαστή» δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι πρέπει να βγάλετε τη ντομάτα στον ήλιο. Μπορείτε κάλλιστα να την βάλετε κομμένη σε φετούλες σε ένα ταψάκι στη χαμηλότερη θερμοκρασία του φούρνου και να τη σιγοψήσετε μέχρι να αφυδατωθεί για όσο περισσότερες ώρες μπορείτε.
  • Προσπαθείτε να στύψετε λεμόνι αλλά αυτό δεν έχει καθόλου ζουμί; Πιέστε το λίγο στο πάγκο της κουζίνας προτού το στύψετε και κυλήστε το πιέζοντάς το. Το αποτέλεσμα θα είναι να βγάλει λίγο περισσότερο χυμό. Μην περιμένετε όμως, και θαύματα…
  •  Όταν τσιγαρίζετε λαχανικά ή άλλα υλικά στο τηγάνι, μην το παραγεμίζετε γιατί θα χάσετε το νόστιμο καραμέλωμα των υλικών και φυσικά, θα σας πάρει και περισσότερο χρόνο για να τηγανιστούν όλα τα υλικά σας. Επίσης, αν νομίζετε ότι κατά το τσιγάρισμα χρειάζεται να προσθέσετε κι άλλο λάδι, φροντίστε να το βάλετε σιγά σιγά στην άκρη του τηγανιού, ώστε όταν φτάσει στα υλικά να είναι ήδη ζεστό και να μην τους αλλάξει τη θερμοκρασία.