Καλημέρα και καλή δύναμη. Πάμε με χαμόγελο για να ομορφύνουμε την ημέρα μας. Στη συνέχεια συμβουλές τρικ και άλλες καταστάσεις από την κουζίνα.
Πως καθαρίζουμε τα μύδια
Ελέγχουμε τα μύδια ένα ένα και αν κάποιο από αυτά είναι ανοιχτό, το ρίχνουμε με δύναμη στον πάγκο της κουζίνας μας. Αν κλείσει σημαίνει πως είναι ζωντανό και μπορούμε να το φάμε. Αν παραμείνει ανοιχτό το πετάμε. Για να τα καθαρίσουμε, τα βάζουμε σε λεκάνη με καθαρό νερό και τα καθαρίζουμε τραβώντας τα μουστάκια τους. Τρίβουμε πολύ καλά με σφουγγαράκι κουζίνας ή σύρμα το κέλυφος τους, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε άλλο σκεύος για να τα χρησιμοποιήσουμε.
Συμβουλές για το τσίλι
Το αποξηραμένο τσίλι είναι περισσότερο καυτερό από το φρέσκο. Επίσης, όσο πιο μικρό είναι σε μέγεθος ένα πιπεράκι τσίλι, τόσο πιο καυτερό είναι. Τo αποξηραμένο τσίλι πρέπει να αποθηκεύεται σε ξηρό και σκοτεινό μέρος. Θα πρέπει να δίνετε μεγάλη προσοχή αν χρησιμοποιείτε τσίλι φρέσκο και να φοράτε γάντια όταν το καθαρίζετε.
Σπανάκι
Μην ξεχνάτε να συνοδεύετε το σπανάκι με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως για παράδειγμα λεμόνι, πιπεριά η ντομάτα, ώστε να γίνεται καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.
Γιατί κόκκινα μήλα
Όσο πιο κόκκινο ένα μήλο, τόσο πιο πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Καταλώνουμε ολόκληρο το μήλο, καθώς η φλούδα περιέχει τα μεγαλύτερα ποσοστά των θρεπτικών συστατικών του.

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266
