Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/09/2012


Καλημέρα και καλή δύναμη. Καλή εβδομάδα με χαμόγελο και υγεία. Σας  θέλω δυνατούς και με το κεφάλι ψηλά. Επειδή όλοι σκεφτόμαστε τα έξοδα που προκύπτουν το Σεπτέμβριο σκέφτηκα να σας παραθέσω μερικές συμβουλές για οικονομία που μπορούμε να κάνουμε στην κουζίνα μας. Όσα περισσότερα πετάμε στα σκουπίδια τόσο πιο πολλά λεφτά άεργα είναι για εμάς. 

Πρώτο βήμα: Θα ξεκινήσουμε κάνοντας ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Θα γράψουμε σε ένα χαρτί τα φαγητά που θα κάνουμε για όλη την εβδομάδα. Το σωστό είναι να βάλουμε μέσα στο πρόγραμμα αυτό όλων των ειδών τα φαγητά: ψάρι, όσπρια, λαδερά, λαχανικά, κρέας αλλά και ζυμαρικά. Έτσι έχουμε κάνει και ένα βήμα προς την υγιεινή διατροφή, αφού έχουμε σιγουρέψει πως θα πάρουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε. Αν έχετε οικογένεια με παιδιά, μπορείτε να τους δώσετε την ευκαιρία να διαλέξουν ο κάθε ένας ένα φαγητό που θα μπει στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Έτσι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι, θα γνωρίζουν τι πρόκειται να φάνε μέσα στην εβδομάδα και θα έχουμε και λιγότερες γκρίνιες.

Δεύτερο βήμα: φτιάχνουμε τη λίστα για τα ψώνια της εβδομάδας. Σε αυτό το κομμάτι οι Συνταγές της Παρέας μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ. Επιλέξτε τις συνταγές που θέλετε να φτιάξετε και προσθέστε τις στη λίστα για ψώνια. Βάλτε μέσα τις 7 συνταγές για κυρίως πιάτο που θέλετε, προσθέστε ίσως και ένα-δυο γλυκά που θα φτιάξετε μέσα στην εβδομάδα, τα ορεκτικά, τις σαλάτες σας, ό,τι ίσως θέλετε να φτιάξετε για πρωινό ή βραδινό. Βάλτε όλες αυτές τις συνταγές μέσα στη Λίστα σας και έχετε έτοιμη τη λίστα που θα πάρετε στο σούπερ μάρκετ με όλα όσα θα χρειαστείτε. Μην ξεχάσετε να διαγράψετε όσα υλικά έχετε ήδη στο ντουλάπι σας, ώστε να μην πάρετε τρόφιμα που δε χρειάζεστε.
Τρίτο βήμα: 
κάνουμε έναν έλεγχο αγοράς. Σίγουρα έχετε κάποια προϊόντα που αγοράζετε συχνά. Κάντε μια λίστα με αυτά τα προϊόντα και πηγαίντε μια βόλτα από τα σούπερ μάρκετ γύρω σας να δείτε σε τι τιμές τα έχουν. Δείτε μήπως κάποιο από τα σούπερ μάρκετ έχει την πλειοψηφία των προϊόντων που αγοράζετε εσείς πιο φτηνά από τα υπόλοιπα. Επίσης κάποια σούπερ μάρκετ βγάζουν προσφορές και κάποια έχουν κουπόνια. Δείτε μήπως μπορείτε να τα εκμεταλλευτείτε (αγοράζοντας όμως και πάλι ΜΟΝΟ αυτά που πραγματικά χρειάζεστε και είναι στη λίστα σας).
Τέταρτο βήμα: 
παίρνουμε τη λίστα για τα ψώνια και πάμε στο σούπερ μάρκετ. Φροντίζουμε να μην πάμε ποτέ στο σούπερ μάρκετ με άδειο στομάχι (είναι πολύ κακός σύμβουλος) και κατά προτίμηση χωρίς παιδιά που θα θέλουν να αγοράσουν όσα βλέπουν γύρω τους. Θα αγοράσουμε μόνο τα τρόφιμα που είναι στη λίστα μας και θα φροντίσουμε να μην παρασυρθούμε από όσα βλέπουμε γύρω μας.
Πέμπτο βήμα:
προσέχουμε τι αγοράζουμε.
Παίρνουμε φρούτα και λαχανικά εποχής που όχι μόνο είναι πιο φτηνά, αλλά έχουν λιγότερα φυτοφάρμακα και περισσότερες βιταμίνες (αν μπορείτε να αγοράσετε βιολογικά, τόσο το καλύτερο). Προτιμάμε τοπικά προϊόντα που θα τα βρούμε πιο φτηνά και πιο φρέσκα.Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266