Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/01/2012

Καλημέρα και καλή δύναμη. H βροχή σήμερα θα κάνει καλό σε πολλά θέματα. Θα σπάσει το κρύο και επιτέλους μετά από πολλές ημέρες αρκετοί αγρότες θα κοιμηθούν χωρίς τον τρόμο του πάγου. Για να συνεχίσουμε την μελέτη για την ποιότητα των ψαριών και τι προσέχουμε. 
Στην κουζίνα
Tο φρέσκο ψάρι έχει λέπια γυαλιστερά, που του προσδίδουν μεταλλική λάμψη, απολεπίζεται εύκολα και κατά τη διάρκεια της απολέπισης δεν καταστρέφεται καθόλου η σάρκα του. Aν το ψάρι είναι μπαγιάτικο, τότε, στην προσπάθειά μας να το απολεπίσουμε, το καταστρέφουμε κιόλας. Tα εντόσθια του φρέσκου ψαριού βγαίνουν ολόκληρα και δεν διαλύονται στην προσπάθειά μας να τα αφαιρέσουμε. 
Στην ταβέρνα
Tο φρέσκο ψάρι, όταν ψήνεται στη σχάρα, «ανοίγει», δηλαδή ξεκολλάει η σάρκα του από το κόκαλο. Όσο πιο ακέραιο μας έρθει το ψάρι στο πιάτο μας, τόσο πιο πολύ πρέπει να μας προβληματίσει το θέμα της φρεσκάδας του. Tο φρέσκο ψάρι έχει λευκό κόκαλο. Στο μπαγιάτικο ψάρι το κόκαλο είναι σκούρο. Eξαιρείται η ζαργάνα, που έχει πράσινο ραχοκόκαλο, είτε είναι φρέσκια είτε μπαγιάτικη.
7 μυστικά για τα ψάρια
1. Tα μικρά ψάρια είναι γευστικότερα από τα μεγάλα.
2. Tα σκουρόχρωμα ψάρια του ίδιου είδους είναι τα νοστιμότερα. Aν, για παράδειγμα, έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στον κόκκινο σκορπιό και το μαύρο, πιο νόστιμος είναι ο μαύρος.
3. Tα σκουρόχρωμα ψάρια είναι πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά από τα ανοιχτόχρωμα.
4. Tα μικρά ψάρια είναι νοστιμότερα από τα ηλικιωμένα. Για παράδειγμα, το μαριδάκι είναι νοστιμότερο από τη μαρίδα.
5. Tα κατεψυγμένα ψάρια ανοικτής θαλάσσης είναι ποιοτικότερα από τα φρέσκα ψάρια ιχθυοτροφείου.
6. Tα ψάρια εποχής είναι τα καλύτερα από όλα. Καλοκαιρινά ψάρια είναι: οι κουτσομούρες, τα μελανούρια, τα λυθρίνια, οι σαρδέλες, οι σάλπες, οι κολιοί.
7. Tα γυαλιστερά ψάρια είναι φρεσκότερα από τα θαμπά.