Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/12/2011

Καλημέρα και καλή δύναμη. Aς δώσουμε σήμερα Προπαραμονή Πρωτοχρονιάς μια νότα ευτυχίας σε εμάς και στους γύρω μας. Ας υποδεχτούμε τον νέο χρόνο με χαμόγελο μήπως και είναι καλύτερα, πάρα με γκρίνια και αρνητική διάθεση. Λοιπόν εχτές μιλήσαμε για ένα Μεσογειακό τραπέζι Πρωτοχρονιάς, πάμε και για κάτι πιο δυνατό να σας φτιάξω την διάθεση.
Σαμπάνια
Η κυρία των επίσημων περιστάσεων και της επιτυχίας. Απαραίτητη η παρουσία της στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν ειδικά για όσους αρέσκονται στα αφρώδη. Οι cuvee είναι ότι το καλύτερο και πιο σπάνιο αφού προέρχονται από τις καλύτερες σοδειές, τα καλύτερα αμπέλια τα καλύτερα μείγματα και ωριμάζουν στο υγρότερο τμήμα της κάβας.
Η σαμπάνια θέλει τη θερμοκρασία της. Γενικότερα πίνεται παγωμένη στους 6-8ο C. Οι "vintage", οι "cuvee" και οι "rose" είναι προτιμότερο να πίνονται στους 10ο C για να αναδεικνύεται περισσότερο ο αρωματικός τους χαρακτήρας. Με μια σαμπάνια brut μπορείτε να συνοδεύσετε τα πιάτα πουλερικών λευκών ζουμερών κρεάτων, τις ποικιλίες από κρεμώδη τυριά και ειδικότερα τα κατσικίσια. Με τη Caviar House Cuvee Nikolaj μπορείτε να συνοδεύσετε τα πιάτα θαλασσινών, χαβιάρι ή καπνιστό σολομό Balik.
Κρασί
Η πιο ενδεδειγμένη πρόταση για το τραπέζι. Πάντα υπάρχει μια ετικέτα για την κατάλληλη συνταγή και περίσταση. Είναι φυσικά δύσκολο να ξέρει κανείς πια ποικιλία είναι η καταλληλότερη για κάθε πιάτο. Βασική αρχή όπως και στις σαμπάνιες είναι ότι όσο μικρότερη είναι κλίμακα της παραγωγής τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα και τόσο πιο ακριβό είναι ένα κρασί.
Τυριά
Δεν είναι τυχαίο ότι σερβίρονται στα πιο οινοθήκες, συνοδεία φυσικά της κατάλληλης ετικέτας. Η σχέση του τυριού με τον οίνο κρύβει ιστορία αιώνων, τοπικές παραδόσεις και υψηλή γευσιγνωσία. Στο ερώτημα ελληνικό ή ξένο τυρί η απάντηση είναι απλή: Και τα δυο
Ελληνικά τυριά
Από ελληνικά λοιπόν προτείνουμε την κλασσική μας φέτα, τις γραβιέρες Αγράφων, Κρήτης και Νάξου, τη μεσσηνιακή σφέλλα, το καπνιστό μετσοβόνε, τη μαλακή μυζήθρα Κρήτης και το κυπριακό χαλούμι.
Διεθνή τυριά
Από τα ξένα δεν χρειάζεται να είναι ειδικός κάποιος για να ξεχωρίσει το ροκφόρ, το καμεμπέρ, τη μοτσαρέλλα και η παρμεζάνα.
Θαλασσινά
Τα θαλασσινά είναι η πιο ποιοτική επιλογή για κάθε τραπέζι. Ειδικότερα για τις γιορτές το χαβιάρι και ο καπνιστός σολομός θεωρούνται απαραίτητα.
Κρεατικά
Χαμόν Iberico 3 ετών
Το συγκεκριμένο χοιρινό είναι κορυφαίας ποιότητας προερχόμενο από γηγενή ιβηρικά (pata negra) χοιρίδια. Το μεγάλωμα τους γίνεται αποκλειστικά με βελανίδια και όχι συνθετικές τροφές. Αυτό δικαιολογεί και την υψηλή τους τιμή.
Λόμο Iberico 2 ετών
Ένα ακόμη υψηλής ποιότητας αλλαντικό από την ιβηρική χερσόνησο. Το λόμο κόβεται από το κόντρα φιλέτο του χοιρινού, απομακρύνεται το λίπος και μαρινάρεται σε καρυκεύματα.
Καπνιστό φιλέτο χήνας Feyel Artzner
Φιλεταρισμένο στήθος χήνας καρυκευμένο με πιπέρι. Παράγεται από θηλυκές χήνες μέχρι τριών μηνών για να διατηρείται το λεπτό άρωμα του κρέατος. Παρασκευάζεται σύμφωνα με τη παράδοση της Αλσατίας.
Τερίνα Ζαρκαδιού με συκώτι χήνας Feyel Artzner
Μια γκουρμέ λιχουδιά από χοιρινό κρέας, ψαχνό ελαφιού (20%), φουά-γκρα χήνας (20%), χοιρινό συκώτι και κόκκινο κρασί σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σκεύος.
Τα After
Το "After"ενός χλιδάτου τραπεζιού απαιτεί και ένα συνδυασμό από πραλίνες, κονιάκ και πούρο. Ξεκινήστε με μια πραλίνα συνοδεία κονιάκ και τελειώστε το ποτήρι σας με ένα ποιοτικό πούρο.

ΚΡΕΑΣ
Κατσίκι στη γάστρα
Μοσχάρι κοκκινιστό
Ψαρονέφρι γεμιστό
ΛΑΔΕΡΑ
Σπανάκια μαυρομάτικα
Μελιτζάνες φούρνου
Μουσακάς λαχανικών

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας 
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1974: οι Μπιτλς διαλύονται και τυπικά, με δικαστική απόφαση. 
1980: "πεθαίνει, σε ηλικία 54 ετών, ο δημοσιογράφος Χρήστος Φιλιππίδης, γενικός διευθυντής της ""Ακρόπολης""." 
1981: για την αντιμετώπιση του νέφους στο κέντρο της Αθήνας αποφασίζεται η εφαρμογή κλιμακωτού ωραρίου στην αγορά και η εναλλάξ κυκλοφορία των αυτοκινήτων (μονά-ζυγά).