Καλημέρα αγαπητά παιδιά μου χαμογελάτε για να παραμένουν τα κύτταρα μας ζωντανά. Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι και η διατροφή γι αυτό συνεχίζουμε για τι καλό έχουμε σε τροφές.
Σαρδέλες: Μπορεί να είναι μικρές στο μάτι, αλλά “βάζουν κάτω” ακόμη και τον σολομό στην περιεκτικότητά τους σε Ω3 λιπαρά οξέα. Και είναι ακριβώς αυτά τα λιπαρά που συντελούν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, μειώνοντας τις πιθανότητες θρομβώσεων και σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα καταστέλλουν την ανάπτυξη της κακοήθειας και περιορίζουν την παροχή αίματος στα καρκινικά κύτταρα μειώνοντας τον κίνδυνο θανάτου στους ασθενείς με καρκίνο του εντέρου.
Τόνος: Ομοίως και ο τόνος που εκτός από τα ωφέλιμα Ω3 λιπαρά οξέα που περιέχει είναι και τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (φωσφόρο, κάλιο, νάτριο, σελήνιο).
Κοτόπουλο: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που παρέχει στον οργανισμό, ή αλλιώς στις πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, τον σίδηρο, τον ψευδάργυρο, τον φώσφορο και το κάλιο, το κοτόπουλο καθίσταται σύμμαχος στη σωματική και νοητική ανάπτυξη παιδιών και εφήβων. Επιπλέον, τα θρεπτικά συστατικά του κοτόπουλου βοηθούν να διατηρείται καλά ρυθμισμένος ο μεταβολισμός, για να γίνονται οι απαραίτητες καύσεις, και παράλληλα δίνει ενέργεια. Συνδυάζοντας αυτά τα οφέλη του κοτόπουλου με τη χαμηλή περιεκτικότητά του σε λιπαρά και κυρίως σε κορεσμένα λιπαρά (χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σχέση με το κόκκινο κρέας), αλλά και τις λίγες θερμίδες του, καταλαβαίνουμε γιατί είναι μια εξαιρετική τροφή.
πηγη www.olivemagazine.gr/
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
Σαρδέλες: Μπορεί να είναι μικρές στο μάτι, αλλά “βάζουν κάτω” ακόμη και τον σολομό στην περιεκτικότητά τους σε Ω3 λιπαρά οξέα. Και είναι ακριβώς αυτά τα λιπαρά που συντελούν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, μειώνοντας τις πιθανότητες θρομβώσεων και σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα καταστέλλουν την ανάπτυξη της κακοήθειας και περιορίζουν την παροχή αίματος στα καρκινικά κύτταρα μειώνοντας τον κίνδυνο θανάτου στους ασθενείς με καρκίνο του εντέρου.
Τόνος: Ομοίως και ο τόνος που εκτός από τα ωφέλιμα Ω3 λιπαρά οξέα που περιέχει είναι και τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (φωσφόρο, κάλιο, νάτριο, σελήνιο).
Κοτόπουλο: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που παρέχει στον οργανισμό, ή αλλιώς στις πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, τον σίδηρο, τον ψευδάργυρο, τον φώσφορο και το κάλιο, το κοτόπουλο καθίσταται σύμμαχος στη σωματική και νοητική ανάπτυξη παιδιών και εφήβων. Επιπλέον, τα θρεπτικά συστατικά του κοτόπουλου βοηθούν να διατηρείται καλά ρυθμισμένος ο μεταβολισμός, για να γίνονται οι απαραίτητες καύσεις, και παράλληλα δίνει ενέργεια. Συνδυάζοντας αυτά τα οφέλη του κοτόπουλου με τη χαμηλή περιεκτικότητά του σε λιπαρά και κυρίως σε κορεσμένα λιπαρά (χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σχέση με το κόκκινο κρέας), αλλά και τις λίγες θερμίδες του, καταλαβαίνουμε γιατί είναι μια εξαιρετική τροφή.
πηγη www.olivemagazine.gr/
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ