Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε. Τελειώνει άλλη μία εβδομάδα και σχεδόν τελειώνει και ό πρώτος μήνας του καινούργιου χρόνου. Παρασκευή σήμερα ένας καιρός άστατος καλή πρόταση να φτιάξουμε οσομπούκο σούπα.
ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΣΟΥΠΑ
Υλικά
1,500 κιλό κρέας μοσχαρίσιο ελιά με κόκκαλο
2 κρεμμύδια μεσαία
8 πατάτες μεγάλες
8 καρότα μεγάλα
2 1/2 λίτρα νερό περίπου
1 κούπα σέλινο
5-6 χοντρά πιπεριά
2 σφηνάκια ποτηράκια ελαιόλαδο
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
1/2 ποτήρι τσαγιού κριθαράκι αστεράκι
1/2 λεμόνι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε το κομμένο κρέας με το (κόκκαλο οπωσδήποτε) σε μεγάλη κατσαρόλα με 2 1/2 λύτρα νερό. Βάζουμε νερό έως ότου καλύψουμε το κρέας. Ανάβουμε το μάτι δυνατά και περιμένουμε να πάρει την πρώτη βράση.
- Μετά από 10 -15 λεπτά αρχίζουμε να Ξαφρίζουμε με το κουτάλι τον αφρό που θα βγάλει το κρέας.
- Αφού βγάλουμε τον αφρό είναι έτοιμο να ξεκινήσουμε το φαγητό μας.
- Ρίχνουμε τα σφηνάκια με το λάδι, το σέλινο ολόκληρο όχι κομμένο,τα κρεμμύδια ολόκληρα και τα πιπέρια
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 30 λεπτά. Μετά ρίχνουμε τα καρότα ολόκληρα και αυτά και συνεχίζουμε το βράσιμο σκεπασμένο άλλα 20 λεπτά.
- Μετά βάζουμε τις πατάτες κομμένες στη μέση, ρίχνουμε αλάτι και συνεχίζουμε με σκεπασμένο καπάκι για περίπου 20 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν είναι μαλακά τα καρότα και οι πατάτες καθώς και το κρέας. Αν κάτι είναι έτοιμο ενώ κάποια αλλά όχι βγάζουμε τα έτοιμα και αφήνουμε να γίνουν τα υπόλοιπα.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΟΣΟΜΠΟΥΚΚΟ ΣΟΥΠΑ
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
ΦΑΣΟΛΑΔΑ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ
ΓΑΛΕΟ
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
ΠΑΤΖΑΡΙΑ
ΓΙΓΑΝΤΕΣ