Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/01/2019

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε. Πάμε για μια δυνατή ημέρα, ημέρα λαϊκής αγοράς με πάρα πολλά προβλήματα στα λαχανικά λόγω της πολλής χαλαζόπτωσις. Απλά θέλει μεγαλύτερη προσοχή στη διαλογή των προιόντων και να ρωτάμε συνέχεια ότι δεν γνωρίζουμε. Στα ψαράδικα υπήρχαν καλές επιλογές βρήκαμε πολύ ωραίο γαλεό και αυτο θα βάλουμε για συνταγή σήμερα.
ΓΑΛΕΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
1 κιλό γαλέος σε φέτες
6 κ.σ. αλεύρι
1 φλιτζ. του καφέ ξύδι
2 λεμόνια
λάδι για τηγάνισμα
λίγο αλάτι
Για τη σκορδαλιά:
6 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
4 μέτριες πατάτες
λίγο ξύδι
αλάτι
Διαδικασία:
Πλένετε τον γαλέο, τον στραγγίζετε, τον αλατίζετε και τον ραντίζετε με τον χυμό των λεμονιών. Βάζετε στο τηγάνι το λάδι και μόλις κάψει, αλευρώνετε τον γαλέο και τον τηγανίζετε. Πρέπει να είναι ροδοκόκκινος και από τις δύο πλευρές. Στο μεταξύ, για να φτιάξετε τη σκορδαλιά, βράζετε τις πατάτες και τις καθαρίζετε. Καθαρίζετε και τα σκόρδα. Τα βάζετε στο μπλέντερ για να λιώσουν καλά. Προσθέτετε τις βρασμένες και καθαρισμένες πατάτες κι αφού γίνει το μίγμα ένας πολτός, ρίχνετε λίγο-λίγο το λάδι. Αλατίζετε και ρίχνετε λίγο ξύδι. Χτυπάτε το μίγμα μερικά δευτερόλεπτα. Αν η σκορδαλιά "κόψει", τη δουλεύετε ρίχνοντας λίγο-λίγο χλιαρό νερό.

ΠΗΓΗ  jenny.gr

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΦΑΣΟΛΑΔΑ
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
ΒΑΚΑΛΟΥΔΙΑ
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑ
ΚΑΤΣΙΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΜΟΣΧΑΡΙ ΡΑΓΟΥ