Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 10/01/2019

Καλημέρα και καλή δύναμη. Βετούλι όνομα γνωστό σε άλλους και σε άλλους όχι, πρόκειται για το κατυσίκι του ενός έτους. Για εμένα ένα από τα πιο υγιεινά κρέατα και πάρα πολύ νόστιμο.
ΒΕΤΟΥΛΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλο Βετούλι (χεράκι ή πόδι καλύτερα)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια σε φέτες
4 πιπεριές (διάφορα χρώματα)
1 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το ζυγούρι για 10 λεπτά στη κατσαρόλα και πετάμε το νερό.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια. Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές.
Βάζουμε όλα τα υλικά (και το κρέας) στο ταψί μας, πασπαλίζουμε με μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε 1 φλ νερ
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 2 ώρες (ανάλογα με το φούρνο).

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΒΕΤΟΥΛΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ
ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ