Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04/01/2019

Καλημέρα και καλή δύναμη. Αντοχές πολλές θέλει το κρύο που μας ήρθε απότομα δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες θερμοκρασίες εμείς οι νότιοι. Καλό μας κάνει όμως νοιώθουμε πως είναι ο πραγματικός χειμώνας. Για σήμερα λέω να φτιάξουμε κότσι χοιρινό

ΚΟΤΣΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ 
1 κότσι μέτριο (2-2,5 κιλά) 
αλάτι χοντρό 
4-5 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο) 
1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο ακαθάριστο 
1 κρεμμύδι 
1 δαφνόφυλλο 
δενδρολίβανο (ξερό ή φρέσκο) 
Μέλι 
Πιπέρι 
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Τοποθετούμε το κότσι σε ταψί. Παίρνουμε μία καλή χούφτα από το χοντρό αλάτι και με αυτό τρίβουμε το κότσι, προσπαθώντας να βάζουμε αλάτι στις σχισμές που έχουμε δημιουργήσει με το μαχαίρι. Κατά τον ίδιο τρόπο, τρίβουμε και την άλλη πλευρά με άλλη μία χούφτα αλάτι. Αφήνουμε το κότσι με το αλάτι, εκτός ψυγείου για 1 ώρα. 
Μετά τη μία ώρα, τρίβουμε το κότσι με το τριμμένο σκόρδο, το πιπέρι και το δενδρολίβανο. Απλώνουμε στο ταψί το κομμένο στα 4 κρεμμύδι, επιπλέον δενδρολίβανο και το ολόκληρο κεφάλι σκόρδου και φουρνίζουμε στους 180β για 2 ώρες. Στη συνέχεια αλείφουμε με πινέλο το κότσι με λίγο από το λίπος που έχει μείνει στο ταψί και το περιχύνουμε με λίγο μέλι. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 240β και ροδίζουμε το κότσι για μισή ώρα ακόμα (πάντα προσέχοντας να μην μας καεί. Αφήνουμε το κρέας εκτός φούρνου για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν σερβίρουμε έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το ψήσιμο και να ανακατανεμηθούν σωστά οι χυμοί του κρέατος.