Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 20/12/2018

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε.
O οδηγός εύκολης και αποτελεσματικής οργάνωσης των Χριστουγέννων που μπορείς να δοκιμάσεις φέτος, ώστε να μη αγχωθείς και να τρέχεις τελευταία στιγμή βρίσκεται εδώ:
Φτιάξε μια λίστα με τα ονόματα και τις ηλικίες αυτών που θέλεις να κάνεις δώρα και δίπλα πρόσθεσε τι νομίζεις οτι θα άρεσε στο καθένα. Ομαδοποίησε λοιπόν, τις αγορές σου σε α) κατάστημα παιχνιδιών β) καταστήματα με είδη δώρων για το σπίτι γ) καταστήματα με είδη ρουχισμού και αξεσουάρ και τέλος δ) καταστήματα με παπούτσια. Μη ξεχάσεις τους ηλικιωμένους και τα μωρά. Επέλεξε τα δώρα με τη καρδιά σου. Το μέγεθος και η τιμή δεν πρέπει να είναι ο μόνος οδηγός σου. Ξεκινα χωρίς αγχος και καλές γιορτές. Ηπαρακάτω συνταγη ειναι για το γιορτινό τραπέζι.

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΑΥΓΑ
Υλικά
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από σπάλα
2 κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
3 φέτες ψωμί, χωρίς την κόρα μουσκεμένες σε λίγο γάλα και εν συνεχεία στυμμένες με τα χέρια
τα φυλλαράκια από 4-5 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη 1 κουτ. σούπας ξερά
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα, για το μείγμα του κιμά
4 αυγά, σφιχτοβρασμένα, για τη γέμιση
αλάτι, πιπέρι φρσκοτριμμένο
1 κιλό πατάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ευρύχωρο ταψί, προσθέτουμε το μισό λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με τα χέρια να λαδωθούν καλά. Τις απλώνουμε σε μονή στρώση, προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το ρολό. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν λίγο και να γλυκάνουν. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε και το σκόρδο, κάνουμε ένα ανακάτεμα και ρίχνουμε στο τηγάνι 2-3 κουταλιές νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να σωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, το μείγμα του τηγανιού (με το λαδάκι του), τα 2 αυγά, τη μισή ρίγανη , την πάπρικα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει ένα ενιαίο, αφράτο μείγμα. Πρέπει τα μικρά κομματάκια λίπους του κιμά να «λιώσουν» και να ενσωματωθούν στο σύνολο. Σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας απλώνουμε το μείγμα του κιμά σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο τέτοιο που αν το τυλίξουμε σε ρολό να χωράει και να σκεπάσει τα 4 αυγά της γέμισης. Βάζουμε τα αυγά στο κέντρο του ορθογωνίου σε σειρά, κολλητά το ένα στο άλλο (δεν πειράζει αν οι άκρες μείνουν κενές), και ρολάρουμε προσεχτικά με τη βοήθεια της λαδόκολλας (ανασηκώνοντάς την με προσοχή για να μην την τυλίξουμε κι αυτή μέσα στο ρολό). Στρώνουμε την επιφάνεια του ρολού ώστε να γίνει ομοιόμορφο και ισόπαχο. Ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα αλλά αφήνουμε πάνω το ρολό για να το μεταφέρουμε μετά πιο εύκολα.
Μόλις περάσουν τα 20-25 λεπτά ψησίματος των πατατών, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, ξεσκεπάζουμε, μεταφέρουμε προσεχτικά το ρολό πάνω στις πατάτες, το αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι και τσεκάρουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον νερό. Ψήνουμε, χωρίς να σκεπάσουμε το ταψί, για άλλα περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ρολό και οι πατάτες. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά το ψήσιμο λίγο νερό για να μην κολλήσει το φαγητό. Τα τελευταία 10 λεπτά γυρνάμε προσεχτικά το ρολό ώστε να πάρει χρώμα και από κάτω. Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά με μισάνοιχτη πόρτα. Κόβουμε το ρολό προσεχτικά σε φέτες και συνοδεύουμε με τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μυρωδικά και σερβίρουμε. 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΕΛΙΤΖΆΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
ΣΠΑΝΑΚΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ
ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΜΙΞ ΟΣΠΡΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΥΔΑΚΙ