Καλήμερα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε. Οπως καθόμουν εχτές στον υπολογιστή μου και διάβαζα για διάφορα θέματα, ήρθε ένα μήνυμα από Θεσσαλονίκη, η αγαπητή Μαρία ήθελε να ενώσουμε της γνώσεις μας και να μαγειρέψουμε με τα παιδιά
Εν δυνάμει, ομάδα μαγειρικής.
ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ
Υλικά
Μισό κιλό άπαχο κιμά
4 κουταλιές της σούπας ρύζι Καρολίνα
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 αυγό
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
1 μεγάλη πατάτα
2 καρότα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από την πατάτα και τα καρότα που θα τα χρειαστούμε αργότερα ολόκληρα, και ζυμώστε καλά.Πλάστε τον κιμά σε γιουβαρλάκια.Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει βάλτε τα μέσα μαζί με την πατάτα και τα καρότα. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν.Μόλις είναι έτοιμα, βγάλτε με μια τρυπητή κουτάλα τα γιουβαρλάκια σε ένα μπολ προσεκτικά χωρίς να σας διαλυθούν.Χρησιμοποιήστε το ειδικό μίξερ(ραβδομπλεντερ) που λιώνει τα φαγητά μέσα στην κατσαρόλα και λιώστε την πατάτα και το καρότο. Αφού λιώσουν τα λαχανικά, ρίξτε λίγο ωμό λάδι (όσο θέλετε) και χυμό από ένα λεμόνι. Ανακατέψτε καλά με την ίδια συσκευή και τέλος ρίξτε τα γιουβαρλάκια πάλι μέσα στην κατσαρόλα. Όπως μπορείτε να δείτε, μοιάζει αυγοκομμένο αλλά δεν είναι. Με αυτό τον τρόπο τα γιουβαρλάκια σας είναι πιο υγιεινά και πιο ελαφριά. Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΥΣ
Εν δυνάμει, ομάδα μαγειρικής.
ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ
Υλικά
Μισό κιλό άπαχο κιμά
4 κουταλιές της σούπας ρύζι Καρολίνα
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 αυγό
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
1 μεγάλη πατάτα
2 καρότα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από την πατάτα και τα καρότα που θα τα χρειαστούμε αργότερα ολόκληρα, και ζυμώστε καλά.Πλάστε τον κιμά σε γιουβαρλάκια.Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει βάλτε τα μέσα μαζί με την πατάτα και τα καρότα. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν.Μόλις είναι έτοιμα, βγάλτε με μια τρυπητή κουτάλα τα γιουβαρλάκια σε ένα μπολ προσεκτικά χωρίς να σας διαλυθούν.Χρησιμοποιήστε το ειδικό μίξερ(ραβδομπλεντερ) που λιώνει τα φαγητά μέσα στην κατσαρόλα και λιώστε την πατάτα και το καρότο. Αφού λιώσουν τα λαχανικά, ρίξτε λίγο ωμό λάδι (όσο θέλετε) και χυμό από ένα λεμόνι. Ανακατέψτε καλά με την ίδια συσκευή και τέλος ρίξτε τα γιουβαρλάκια πάλι μέσα στην κατσαρόλα. Όπως μπορείτε να δείτε, μοιάζει αυγοκομμένο αλλά δεν είναι. Με αυτό τον τρόπο τα γιουβαρλάκια σας είναι πιο υγιεινά και πιο ελαφριά. Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΥΣ