Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/12/2018


Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε, ξεκινήστε με δύναμη θάρρος και αγάπη για τον πλησίον σας. Σκεφτόμουν σήμερα να σας γράψω για μια συνταγή αποκλειστικότητα Καλαμάτας.
ΣΠΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι νερό
1 κιλό σπανάκι
1 κονσέρβα τοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
2 καρότα σε λεπτές ροδέλες
1 τριμμένο κρεμμύδι

ελαιόλαδο
πιπέρι

αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα φασόλια για περίπου 30-35 λεπτά που να κρατάνε λίγο και τα στραγγίζετε. Πλένετε καλά το σπανάκι και το ζεματάτε σε νερό που βράζει για 3΄και το κρατάτε σε σουρωτήρι για να στραγγίσει. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις ροδέλες καρότου και τέλος το σπανάκι και τα σοτάρετε όλα μαζί με τα τοματάκια και τα μαυρομάτικα. Ρίχνετε αλάτι και σιγοβράζετε το φαγητό για 20-25 λεπτά ή μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχουν μαλακώσει τα καρότα και έχει δέσει η σάλτσα. Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.



ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
ΣΑΡΔΕΛΑ ΨΗΤΗ
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑ
ΒΑΚΑΛΟΥΔΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΜΑΣ