ΣΠΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι νερό
1 κιλό σπανάκι
1 κονσέρβα τοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
2 καρότα σε λεπτές ροδέλες
1 τριμμένο κρεμμύδι
ελαιόλαδο
πιπέρι
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα φασόλια για περίπου 30-35 λεπτά που να κρατάνε λίγο και τα στραγγίζετε. Πλένετε καλά το σπανάκι και το ζεματάτε σε νερό που βράζει για 3΄και το κρατάτε σε σουρωτήρι για να στραγγίσει. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις ροδέλες καρότου και τέλος το σπανάκι και τα σοτάρετε όλα μαζί με τα τοματάκια και τα μαυρομάτικα. Ρίχνετε αλάτι και σιγοβράζετε το φαγητό για 20-25 λεπτά ή μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχουν μαλακώσει τα καρότα και έχει δέσει η σάλτσα. Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
ΣΑΡΔΕΛΑ ΨΗΤΗ
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑ
ΒΑΚΑΛΟΥΔΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΜΑΣ