Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/11/2018

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχουμε. Ο μήνας τελειώνει μας αποχαιρετάει με καλές και κακές στιγμές, κρατήστε τα καλά αυτουνού του μηνός και προχωρήστε με αισιοδοξία για τον παρακάτω μήνα ο οποίος είναι και μήνας εορτών μην αφήνετε τίποτα να σας χαλάει την διάθεση. 
Σήμερα λέω να κάνουμε ένα γιουβετσάκι οι παραλλάγές είναι πολλές μπορούμε να βάλουμε κριθαράκι, λαζάνια, χυλοπιτάκι και άλλα πολλά, λεω να χρησιμοποιήσω χυλοπιτάκι και κρέας μοσχαράκι. 
ΣΥΝΤΑΓΗ

1.200 κιλό. μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μικρό ολόκληρο
3 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
500 γραμμ. χυλοπιτακι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε γύρω γύρω τις μερίδες κρέατος, περίπου 8΄-10΄. Προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, κι αφήνουμε να λαδωθούν. Σβήνουμε με το κρασί . Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε.
 Αδειάζουμε σε ταψί φούρνου το χυλοπιτακι. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κρέας. Αφαιρούμε από τη σάλτσα τα λαχανικά  και περιχύνουμε το φαγητό. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Εάν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό, προσθέτουμε ζεστό νερό, 2 δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40΄. 
 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΟΣΧΑΡΙ
ΒΕΤΟΥΛΙ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ