Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε. Μια ημέρα σήμερα χουχουλιάρα που λέγαμε και εμείς από την Σμύρνη, μια ημέρα που χρειάζεται μια καλή σούπα.
Πήγαμε στο χασάπη μας (ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΣ) στην αγορά Καλαμάτας και διαλέξαμε ωραίες σπαλομπριζόλες. Λέμε να φτιάξουμε μια ωραία κρεατόσουπα με λαχανικά.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑΣ
600 γρ. σπαλομπριζόλα μόσχου
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
μισή ρίζα σέλινο
4 πατάτες
½ φλυτζ. ελαιόλαδο
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τη σελινόριζα, το κολοκύθι, τις πατάτες και το καρότο σε κυβάκια. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό ή ζωμό και χοντρό αλάτι το κρέας να βράσει, και ξαφρίζουμε κατα διαστήματα. Μετά από περίπου 50 λεπτά βρασμού, προσθέτουμε τα καρότα, τη σελινόριζα, τα πράσα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά, προσθέτοντας το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Προσθέτουμε στη συνέχεια τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά περίπου.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΦΑΣΟΛΑΔΑ
ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ
ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
Πήγαμε στο χασάπη μας (ΚΟΥΚΟΥΒΙΝΟΣ) στην αγορά Καλαμάτας και διαλέξαμε ωραίες σπαλομπριζόλες. Λέμε να φτιάξουμε μια ωραία κρεατόσουπα με λαχανικά.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑΣ
600 γρ. σπαλομπριζόλα μόσχου
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
μισή ρίζα σέλινο
4 πατάτες
½ φλυτζ. ελαιόλαδο
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τη σελινόριζα, το κολοκύθι, τις πατάτες και το καρότο σε κυβάκια. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό ή ζωμό και χοντρό αλάτι το κρέας να βράσει, και ξαφρίζουμε κατα διαστήματα. Μετά από περίπου 50 λεπτά βρασμού, προσθέτουμε τα καρότα, τη σελινόριζα, τα πράσα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά, προσθέτοντας το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Προσθέτουμε στη συνέχεια τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά περίπου.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΦΑΣΟΛΑΔΑ
ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ
ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ