Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/11/2018

Καλημέρα και καλή δύναμη, χαμόγελο και καλή διάθεση να έχουμε. Σάββατο Κύριακο έφθασε λοιπόν και όλοι αναρωτιόμαστε τι να μαγειρέψουμε έτσι για να αλλάξουμε την διάθεση και να τονίσουμε ότι έχουμε μια διαφορετική ημέρα. Πως ξεκινάμε, ανοίγουμε το ψυγείο ανοίγουμε τα ράφια παρατηρούμε αφουγκραζόμαστε και ξεκινάμε της ιδέες, κάπως έτσι γεννηθηκε το ρατατουι το μπριάμ και πολλά πολίτικα φαγητά.
ΡΑΤΑΤΟΥΙ Η ΜΠΡΙΑΜ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
4 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
2 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
3 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
150 ΓΡ. ΤΥΡΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ
3 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
2 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 Κ.Γ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ
½ Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ -ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό, τις ντομάτες και τις αφήνουμε για 1 λεπτό. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο και βούτυρο τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού με σύκο, ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο ταψί. Ρίχνουμε το τριμμένο regato και ανακατεύουμε.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις απλώνουμε από πάνω στο ταψί. Ρίχνουμε αλάτι και φρέσκο θυμάρι.
Για τη σάλτσα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο το σκόρδο, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, τη δάφνη, τη ζάχαρη, τον μαϊντανό, τον βασιλικό και αλατίζουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά.
Περιχύνουμε τα λαχανικά με τη σάλτσα και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά.

 ΠΗΓΗ http://chefonair.gr
                                                ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΒΕΤΟΥΛΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΟΚΟ
ΜΟΣΧΑΡΙ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΑΜΑΔΙΣΤΙΚΟ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ