Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Χαμόγελο και καλή διάθεση να υπάρχει. Γυρίζοντας το πρωί στην αγορά και συγκεκριμένα στα ψαράδικα, έπεσε το μάτι μου σε μια πεσκαντρίτσα πόσο αποκρουστικό ψάρι στην εμφάνιση αλλά και πόση νοστιμιά μπορεί να δώσει.
Γίνεται με πάρα πολλούς τρόπους, σούπα ψητή η ουρά σούσι για τους πιο ψαγμένους, αλλά εκεί που είναι φανταστική είναι μαγειρευτή με μακαρόνια.
συνταγή ΠΕΣΚΑΝΤΡΙΤΣΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
1 πακέτο μακαρόνια ΝΟ 6
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 χούφτες ντοματίνια
400 γρ. πεσκανδρίτσα
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχετε ήδη βράσει και ξεκοκαλίσει το ψάρι. Βάζετε αλατισμένο νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα για βράσετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, ξεπλένετε τα ντοματίνια και τα κόβετε στη μέση.
Όταν ρίξετε τα μακαρόνια στο νερό, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και μόλις ροδίσει ρίχνετε τα ντοματίνια για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια το ψιλοκομμένο ψάρι. Αλατοπιπερώνετε κι ανακατεύετε ελαφριά για 2 λεπτά…
Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα ρίχνετε στο τηγάνι για να ανακατευτεί με τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
ΠΗΓΗ
Γίνεται με πάρα πολλούς τρόπους, σούπα ψητή η ουρά σούσι για τους πιο ψαγμένους, αλλά εκεί που είναι φανταστική είναι μαγειρευτή με μακαρόνια.
συνταγή ΠΕΣΚΑΝΤΡΙΤΣΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
1 πακέτο μακαρόνια ΝΟ 6
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 χούφτες ντοματίνια
400 γρ. πεσκανδρίτσα
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχετε ήδη βράσει και ξεκοκαλίσει το ψάρι. Βάζετε αλατισμένο νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα για βράσετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, ξεπλένετε τα ντοματίνια και τα κόβετε στη μέση.
Όταν ρίξετε τα μακαρόνια στο νερό, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και μόλις ροδίσει ρίχνετε τα ντοματίνια για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια το ψιλοκομμένο ψάρι. Αλατοπιπερώνετε κι ανακατεύετε ελαφριά για 2 λεπτά…
Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα ρίχνετε στο τηγάνι για να ανακατευτεί με τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
ΠΗΓΗ