Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/06/2017

Καλημέρα χαμόγελο και καλή διάθεση να έχουμε. Περνάτε όσο πιο καλά μπορείτε γιατί ο χρόνος είναι αμείλικτος περνάει τόσο γρήγορα και ούτε το καταλαβαίνουμε. Υπάρχει όμως και για αντιγήρανση η σωστη διατροφή.
Το φαγητό είναι απόλαυση, αλλά ορισμένες τροφές έχει αποδειχτεί ότι βοηθούν στην υγεία, την ομορφιά, την αντιγήρανση αλλά και τη μνήμη! Ας δούμε μερικες από αυτές τις τροφές, και γιατί βοηθάνε τόσο πολύ.
Πολύ καλές τροφές για την υγεία του εγκεφάλου είναι ο σολομός, η πέστροφα και τόνος που καταπολεμούντην άνοια. Αυτό οφείλεται στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν και τα οποία συνδέονται με καλύτερη μνήμη και γενικότερα με βελτιωμένη νοητική λειτουργία. Παράλληλα, προλαμβάνουν βλάβες στον εγκέφαλο, που προκαλούνται από ένα γονίδιο το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο της άνοιας. Ερευνες μάλιστα έχουν δείξει ότι όσοι κατανάλωναν ψάρι μια ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, είχαν μείωση στο ρυθμό απώλειας των νοητικών ικανοτήτων τους κατά 10%-13%.

 Τέλος, πολύ σημαντική για την υγεία μας τροφή είναι το γιαούρτι αλλά και γενικότερα όλα τα παράγωγα του γάλακτος, που έχουν υποστεί ζύμωση. Περιέχουν προβιοτικές ουσίες, που βοηθούν ιδιαίτερα την καλή λειτουργία του εντέρου, ενώ παράλληλα καταπολεμούν τα σημάδια της γήρανσης.

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ            
ΣΤΙΦΑΔΟ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΓΕΜΙΣΤΑ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΑΛΛΑ  ΚΟΛΠΑ
ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ
ΦΑΒΑ ΛΑΘΟΥΡΙ  ΦΕΝΕΟΥ
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ  
ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΚΑΡΟΤΟΥ  
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣ
ΒΕΤΟΥΛΙ ριγανατο
 ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΣΕΡΜΠΕΤ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
ΣΜΥΡΝΑΙΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ