Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 08/06/2017

Καλημέρα, καλημέρα. Συγνώμη για την απουσία μας τις τελευταίες ημέρες, αλλά βλέπετε ο καιρός δεν έχει μόνο βροχή, έχει και κεραυνούς. Έτσι ένας κεραυνός μας έκαψε τη ram στον υπολογιστή. Ευτυχώς όμως δεν έκαψε τον εγκέφαλό μας. Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά για την τεχνική υποστήριξη τον Φώτη που δεν είναι απλά ένας φίλος αλλά κάτι παραπάνω. Εμείς τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε την επαφή μας και ας πούμε λίγα πράγματα για το κολοκύθι.

Τα πράσινα κολοκυθάκια αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας ιδιαίτερα κατά του καλοκαιρινούς μήνες, όπου και ευδοκιμούν. 
Μάλιστα, αποτελούν βασικό συστατικό πολλών πιάτων όπως είναι το μπριάμ και τα γεμιστά. Ποια είναι όμως τα οφέλη των λαχανικών αυτών που απαντώνται ευρέως στο τραπέζι των περισσότερων ελληνικών νοικοκυριών;
Τα πράσινα κολοκυθάκια ανήκουν στην οικογένεια Cucurbitaceae και αποτελούν ένα συγγενές είδος με τα αγγούρια και το πεπόνι. Ένα από τα περισσότερο μελετημένα οφέλη τους στην υγεία είναι η ικανότητα τους να εφοδιάζουν τον οργανισμό μας με αντιοξειδωτικά συστατικά χάρη στην πλούσια περιεκτικότητά τους σε αυτά.
Συγκεκριμένα, αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και καλή πηγή βιταμίνης Α. Πέρα από την υψηλή περιεκτικότητά τους σε γνωστά αντιοξειδωτικά συστατικά περιέχουν και μια ποικιλία ασυνήθιστων αντιοξειδωτικών συστατικών, μεταξύ των οποίων τα καροτενοειδή λουτεΐνη και ζεοξανθίνη. Αυτά τα συστατικά είναι γνωστά για τα οφέλη τους στην όραση και ιδιαίτερα στην προστασία που παρέχουν έναντι της σχετιζόμενης με την ηλικία εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και του καταρράκτη.

πηγη www.neadiatrofis.gr/