Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02/06/2016

Καλημέρα και καλή δύναμη. Ένα υπέροχο τριήμερο έρχεται, πολύς κόσμος θα κατέβει Καλαμάτα πρέπει να βοηθήσουμε ώστε η Πόλη μας να είνι φιλόξενη. Δεν υπάρχει πιο ωραίο να γυρίζει ο αλλός στον τόπο του και να λέει τα καλύτερα για σένα. Ένα χαμόγελο λίγο υπομονή στη διασταυρωση δεν είναινομίζω και τόσο κουραστικό. Επειδή αυτό τον καιρό η καλιεργεια πατάτας τελειώνει λέω να γράψουμε λίγα λόγια για τον πουρε πατάτας.
Αν η πατάτα είναι νόστιμη, τότε και ο πουρές θα είναι νόστιμος χωρίς να χρειασθεί να του προσθέσετε πολλά παραπάνω. Το μαγικό συστατικό που θα την κάνει ακόμα πιο νόστιμη και θα αναδείξει την υφή και τη γεύση της είναι το αλάτι. Καλό αλάτι!
Να αγοράζετε το θαλλασσινό αλάτι που είναι σε κρυστάλινες νιφάδες, όχι αυτά που είναι τρίμμα. Αυτά έχουν προσθήκες μέσα.
Αλατίζοντας το νερό του βρασμού με όσο αλάτι θα βάζατε στο φαγητό σας πετυχαίνετε καλύτερο αποτέλεσμα. Η υφή της πατάτας θα είναι πιο εύκολο να δουλευτεί σε πουρέ και η νοστιμιά της θα ενισχυθεί κι άλλο με το ελαιόλαδο. Το ξύσμα λεμονιού και το φρέσκο θυμάρι δίνουν το άρωμα που λείπει σ’αυτόν τον απλό καμβά. Όμως μπορείτε να πειραματισθείτε με ό,τι αγαπάτε σε μυρωδιές!
Οι θερμίδες χαμηλές, η διατροφική αξία υψηλή. Ένα ουσιαστικό φαγητό, με άλλα λόγια.
Read more at http://www.tastefull.gr


ΑΡΝΑΚΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ
ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΑΠΑΛΟ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
ΣΕΡΜΠΕΤ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ
ΜΟΥΣΑΚΑΣ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ
ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΙΜΑ


ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΣΧΑΡΑΣ
Black Angus ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ
ΧΟΙΡΙΝΗ ΣΧΑΡΑΣ
ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΧΑΡΑΣ