Καλημέρα και καλή δύναμη χαμόγελο ακι καλή διάθεση να σας συντροφευουν. Ψαροφαγια τι καλο κανει και πως διαλέγουμε.
Γιατί οι prescetarians (ψαροφαγοι) θεωρούνται πιο υγιείς Σύμφωνα με τη θεωρία των prescetarians έπειτα από ένα διάστημα ψαρο-χορτοφαγικής διατροφής το σώμα σου θα πάψει φυσικά να αναζητά κρέας από θηλαστικά και πουλερικά. Αυτό συμβαίνει επειδή το κρέας των ζώων που βόσκουν στη γη είναι γεμάτο τοξίνες ,ουρικό οξύ και βακτήρια από κόπρανα.
Παρ’ ολ’ αυτά , η επιστήμη δεν έχει μπορέσει ακόμη να διαπιστώσει τι είναι αυτό που καθιστά τόσο υγιεινή την ψαρο-χορτοφαγική διατροφή: η απουσία των κορεσμένων λιπαρών από το κόκκινο κρέας, η παρουσία άφθονων φρούτων , λαχανικών και οσπρίων , τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία από τα θαλασσινά ή όλα μαζί.
Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, ειναι μια εξαιρετική πηγή Ω3 λιπαρών οξέων. Τα μεγάλα ψάρια που αλιεύονται σε βαθιές θάλασσες , όπως ο ξιφίας και ο σολομός , πρέπει να καταναλώνονται σε περιορισμένες ποσότητες , καθώς μπορεί να είναι επιβαρημένα με βαρέα μέταλλα. Η επίσημη σύσταση είναι να περιορίζεις την κατανάλωση των συγκεκριμένων ψαριών στα 340γρ την εβδομάδα . Εναλλακτικά, μπορείς να τρως άφθονα μικρά ελληνικά ψάρια, όπως ειχα κ´ ¨η σαρδέλα , ο γαύρος, η γόπα , η μαρίδα και ο τόνος Αλοννήσου.
πηγη nutritheories.gr
Γιατί οι prescetarians (ψαροφαγοι) θεωρούνται πιο υγιείς Σύμφωνα με τη θεωρία των prescetarians έπειτα από ένα διάστημα ψαρο-χορτοφαγικής διατροφής το σώμα σου θα πάψει φυσικά να αναζητά κρέας από θηλαστικά και πουλερικά. Αυτό συμβαίνει επειδή το κρέας των ζώων που βόσκουν στη γη είναι γεμάτο τοξίνες ,ουρικό οξύ και βακτήρια από κόπρανα.
Παρ’ ολ’ αυτά , η επιστήμη δεν έχει μπορέσει ακόμη να διαπιστώσει τι είναι αυτό που καθιστά τόσο υγιεινή την ψαρο-χορτοφαγική διατροφή: η απουσία των κορεσμένων λιπαρών από το κόκκινο κρέας, η παρουσία άφθονων φρούτων , λαχανικών και οσπρίων , τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία από τα θαλασσινά ή όλα μαζί.
Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, ειναι μια εξαιρετική πηγή Ω3 λιπαρών οξέων. Τα μεγάλα ψάρια που αλιεύονται σε βαθιές θάλασσες , όπως ο ξιφίας και ο σολομός , πρέπει να καταναλώνονται σε περιορισμένες ποσότητες , καθώς μπορεί να είναι επιβαρημένα με βαρέα μέταλλα. Η επίσημη σύσταση είναι να περιορίζεις την κατανάλωση των συγκεκριμένων ψαριών στα 340γρ την εβδομάδα . Εναλλακτικά, μπορείς να τρως άφθονα μικρά ελληνικά ψάρια, όπως ειχα κ´ ¨η σαρδέλα , ο γαύρος, η γόπα , η μαρίδα και ο τόνος Αλοννήσου.
πηγη nutritheories.gr
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
|
|
ΓΑΥΡΟΣ
|
|
ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΚΑΤ,
|
|
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑ ΚΙΛΟ
|
|
ΣΤΕΙΡΕΣ
|
|
|
|
ΣΑΡΔΕΛΛΑ
ΦΙΛΕΤΟ ΣΧΑΡΑΣ
|
|
ΧΤΑΠΟΔΙ ΤΗΓ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ
|
|
|
|
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
|
|
|
|
ΒΑΚΑΛΑΟΣ
ΤΗΓΑΝΙ ΚΟΚΚΑΛΟ
|
|
ΒΑΚΑΛΑΟΣ
ΣΑΛΤΣΑ >>
|
|
ΒΑΚΑΛΑΟΣ
ΚΑΦΤΕΡΟΣ >>
|