Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/05/2017

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να σας συντροφευουν. Πάμε δυνατά να περάσουμε μία υπεροχη ημέρα. Εμείς σήμερα σκεφτήκαμε για αλλάγη να φτιάξουμε παπουτσάκια. Η “Solanum Melongena”, ευρύτερα γνωστή ως μελιτζάνα, είναι ένα πολυετές φυτό, που στη βοτανολογία μάλιστα κατατάσσεται στα φρούτα και ανήκει στην οικογένεια των Στρυχνοειδών. 
Η ιστορία της ξεκινά από την αρχαιότητα, την 2η περίπου χιλιετία προ Χριστού στις περιοχές της Ασίας, με του βοτανολόγους να υποστηρίζουν ότι πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία και στη συνέχεια στην Κίνα. Η έλευσή της στην Ευρώπη έγινε ατά πάσα πιθανότητα μέσω των Αραβικών χωρών, ενώ στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι έφτασε τον 12ο με 14ο αιώνα.
 Πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να καταφέρει η μελιτζάνα να κάνει την είσοδο της στην ευρωπαϊκή κουζίνα, καθώς η πικρή της γεύση απέτρεπε του Ευρωπαίους από το να την εντάξουν στις διατροφικές  τους συνήθειες. Αρχικά μάλιστα, η καλλιέργεια της περιορίστηκε για διακοσμητική και μόνο χρήση. Πλέον, και ειδικά στις μεσογειακές χώρες, αποτελεί βασικό συστατικό της καλοκαιρινής κουζίνας.  

ΑΡΝΑΚΙ  ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ
ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΑΠΑΛΟ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
ΣΕΡΜΠΕΤ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ
ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΓΕΜΙΣΤΟ