Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/05/2017

Καλημέρα χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε. Μια ηλιόλουστη Παρασκευη μας ξεκίνησε και εμείς πρέπει να της χαμογελάσουμε όπως μας χαμογελάει και αυτή. Ο κλαμπος όλος καταπράσινος καιρός για φασολάκια, ας δούμε λοιπόν τι καλο κα΄νουν τα φασολια στον οργανισμό.
Τα Πράσινα φασολάκια, αν και έχουν λίγες θερμίδες (μόνο 43,75 σε ένα ολόκληρο φλιτζάνι), είναι φορτωμένα με θρεπτικά συστατικά.Ειναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, βιταμίνης C, μαγγάνιου, βιταμίνης Α, φυτικών ινών, καλίου, φολικού οξέος και σιδήρου.
Είναι επισης καλή πηγή μαγνησίου, θειαμίνης, ριβοφλαβίνης, χαλκού, ασβεστίου, φωσφόρου, πρωτεΐνων, ωμέγα-3 λιπαρων οξέων και νιασίνης.
Η βιταμίνη Κ που παρέχεται από τα πράσινα φασόλια,ειναι το 122,0% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης (ΣΗΔ), σε ένα κύπελλο,και είναι σημαντικη για τη διατήρηση ισχυρών οστών. Η βιταμίνη Κ είναι αναγκαία για να διατηρηθεί η κατάλληλη πυκνότητα των οστών και η πηξη του αίματος.
 Τα Πράσινα φασολάκια αποτελούν επισης πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α, ιδίως μέσω της συγκέντρωσης της βήτα-καροτίνης, και μια εξαιρετική πηγήβιταμίνης C. Τα δύο αυτα θρεπτικά στοιχεία είναι σημαντικά αντιοξειδωτικά που εργάζονται για τη μείωση των ποσοστών των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό, η βιταμίνη C ως υδατοδιαλυτό αντιοξειδωτικό και η βήτα-καροτίνη, ως λιποδιαλυτή. Αυτη η ομάδα βιταμινων ,βοηθά στην αποφυγη οξειδωσης της χοληστερόλης. Ένα φλιτζάνι φασολάκια θα σας παρέχει 16,6% της ημερήσιας αξίας για τη βιταμίνη A, μαζί με το 20,2% της ημερήσιας τιμής για τη βιταμίνη C.
πηγη  /www.newsdiet.gr


ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ
ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ ΑΥΓΑ
ΟΜΕΛΕΤΑ ΤΥΡΙΩΝ
ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΣΑΣ
ΜΑΡΟΥΛΙ
ΧΟΡΤΑ ΑΓΡΙΑ ΒΟΥΝΟΥ
ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ
ΝΤΟΜΑΤΑ