Καλημέρα καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε. Μία ημέρα ζεστή όπως μας έχουν ενημερώσει τα δελτία καιρού και το μυαλό μας πάει στη γουρνοπούλα συνήθως ο Καλαματιανός την τρώει όταν ζεστένεται το σώμα του πολύ. Εμείς σήμερα θα φτιάξουμε μια πολύ πετυχημένη συνταγη μαγουλα στο φούρνο με πολλά μυστικά.
Τους χοίρους τους ξεχωρίζουμε ανά κατηγορία ως εξής:
· Χοιρινό Γάλακτος: αρσενικό ή θηλυκό μέχρι 20 κιλά.
· Γουρουνόπουλο, αρσενικό (ευνουχισμένο) άνω των 20 κιλών.
· Γουρουνοπούλα, θηλυκή, άνω των 20 κιλών.
· Γουρούνα, θηλυκή άνω των 50 κιλών που εκτρέφεται για αναπαραγωγή.
· Χοίρος ή κάπρος, αρσενικός άνω των 50 κιλών που εκτρέφεται για αναπαραγωγή.
Το
να διαλέξουμε το σωστό κομμάτι κρέατος από το χοιρινό ανάλογα με το
φαγητό που θέλουμε να μαγειρέψουμε, είναι εξίσου σημαντικό με το να το
μαγειρέψουμε σωστά. Ας δούμε λοιπόν τα βασικά μέρη ενός χοιρινού, ώστε
να έχετε το καλύτερο μαγειρικό αποτέλεσμα!
1. Κεφάλι:
Ιδανικό για βραστό ή πηχτή.
Ιδιαίτερη λιχουδιά για τους μερακλήδες… Μέρος του κεφαλιού αποτελούν και
τα μάγουλα, τα οποία είναι πολύ νόστιμα μαγειρευτά!
Επίσης από τα μάγουλα παρασκευάζεται και το φημισμένο Ιταλικό αλλαντικό guanciale.
πηγη πληροφοριων /www.sintayes.gr/
ΚΑΤΣΙΚI ΣΤΟ ΝΤΑΒΑ
|
ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ
|
ΣΟΦΡΙΤΟ
ΜΟΣΧΑΡΙ
|
ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ
ΑΠΑΛΟ
|
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
ΓΕΜΙΣΤΟ
|
ΜΑΓΟΥΛΑ
ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ
|
ΣΕΡΜΠΕΤ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ
|
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
|
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ
|
|
ΜΠΙΦΤΕΚΙ
ΣΧΑΡΑΣ
|
Black
Angus
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ
|
ΧΟΙΡΙΝΗ
ΣΧΑΡΑΣ
|
ΣΥΚΩΤΙ
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
|
ΦΙΛΕΤΟ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΧΑΡΑΣ
|
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΣΧΑΡΑΣ
|