Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/05/2017

Καλημέρα καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε. Μία ημέρα ζεστή όπως μας έχουν ενημερώσει τα δελτία καιρού και το μυαλό μας πάει στη γουρνοπούλα συνήθως ο Καλαματιανός την τρώει όταν ζεστένεται το σώμα του πολύ. Εμείς σήμερα θα φτιάξουμε μια πολύ πετυχημένη συνταγη μαγουλα στο φούρνο με πολλά μυστικά.
Τους χοίρους τους ξεχωρίζουμε ανά κατηγορία ως εξής:
·         Χοιρινό Γάλακτος: αρσενικό ή θηλυκό μέχρι 20 κιλά.
·         Γουρουνόπουλο, αρσενικό (ευνουχισμένο) άνω των 20 κιλών.
·         Γουρουνοπούλα, θηλυκή, άνω των 20 κιλών.
·         Γουρούνα, θηλυκή άνω των 50 κιλών που εκτρέφεται για αναπαραγωγή.
·         Χοίρος ή κάπρος, αρσενικός άνω των 50 κιλών που εκτρέφεται για αναπαραγωγή.
Το να διαλέξουμε το σωστό κομμάτι κρέατος από το χοιρινό ανάλογα με το φαγητό που θέλουμε να μαγειρέψουμε, είναι εξίσου σημαντικό με το να το μαγειρέψουμε σωστά. Ας δούμε λοιπόν τα βασικά μέρη ενός χοιρινού, ώστε να έχετε το καλύτερο μαγειρικό αποτέλεσμα!
1.     Κεφάλι:

Ιδανικό για βραστό ή πηχτή. Ιδιαίτερη λιχουδιά για τους μερακλήδες… Μέρος του κεφαλιού αποτελούν και τα μάγουλα, τα οποία είναι πολύ νόστιμα μαγειρευτά!
Επίσης από τα μάγουλα παρασκευάζεται και το φημισμένο Ιταλικό αλλαντικό guanciale.
πηγη πληροφοριων /www.sintayes.gr/

ΚΑΤΣΙΚI ΣΤΟ ΝΤΑΒΑ
ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ
ΣΟΦΡΙΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ
ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΑΠΑΛΟ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
ΜΑΓΟΥΛΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ
ΣΕΡΜΠΕΤ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ

ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΣΧΑΡΑΣ
Black Angus ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ
ΧΟΙΡΙΝΗ ΣΧΑΡΑΣ
ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΧΑΡΑΣ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ  ΣΧΑΡΑΣ