Καλημέρα χαμόγελο και καλή δύναμη να σας χαρίζει ο Υψιστος. Νομίζω ότι πάμε σε καλές ημέρες και όσο έρχεται και ο Μαιος τόσο θα ζεστένεται η ατμόσφαιρα. Σήμερα λέω να σας γράψω για ένα φοβερό προιον που και αυτό είναι αποκλειστηκότητα Μεσσηνίας η σφέλλα η τυρί της φωτιάς.
Η Σφέλα ή τυρί της φωτιάς είναι λευκό τυρί που παρασκευάζεται στη Μεσσηνία από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Σφέλα στη τοπική διάλεκτο σημαίνει λουρίδα! Μοιάζει πολύ με τη φέτα, αλλά έχει πιο πικάντικη γεύση! Το προτείνουμε ψητό είτε στον φούρνο, είτε στην σχαρα σε αλουμινόχαρτο.
Η Σφέλα ή τυρί της φωτιάς είναι λευκό τυρί που παρασκευάζεται στη Μεσσηνία από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Σφέλα στη τοπική διάλεκτο σημαίνει λουρίδα! Μοιάζει πολύ με τη φέτα, αλλά έχει πιο πικάντικη γεύση! Το προτείνουμε ψητό είτε στον φούρνο, είτε στην σχαρα σε αλουμινόχαρτο.
ΤΥΡΙΑ
|
|
ΦΕΤΑ
Π.Ο.Π ΚΑΛ/ΤΑ ΜΙΤΕΡΑΝ
|
|
ΞΕΡΟΣΦΕΛΙ
ΣΧΑΡΑ
|
|
ΓΡΑΒΙΕΡΑ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
|
|
ΤΥΡΟΠΙΤΑ
|
|
ΣΦΕΛΑ
ΦΑΓΗΤΟΥ
|
|
ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ
|