Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/01/2017

Καλημέρα καλη δύναμη, χρόνια πολλά σε όσους εορτάζουν σήμερα. Αθανάσιος και Αθανασία σήμερα να είναι πολύχρονοι. Μια ημέρα σήμερα με πολύ βροχή και δυνατές καταιγίδες. Πιστευω μια καλή λύση είναι ο πατσας κατσικίσιος με ποδαράκια και αυγοκομένο. Οι σούπες είναι μια πολύ καλή λύση για τον χειμώνα ας δούμε τι καλό μας κάνουν.
Σύμφωνα με πλήθος επιστημονικών μελετών, η συστηματική κατανάλωση σούπας συμβάλλει στη μειωμένη συνολική πρόσληψη θερμίδων και στη διατήρηση χαμηλού δείκτη μάζας σώματος (ΒΜΙ), σε σχέση με τη μη συστηματική κατανάλωση σούπας.
Πράγματι, έχει δειχθεί πως η κατανάλωση μίας σούπας ως ορεκτικό τείνει να επιφέρει το αίσθημα κορεσμού γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο/φαγητό. Ακόμα και αν καταναλωθεί ως κύριο γεύμα, μία σούπα είναι συνήθως χαμηλού θερμιδικού περιεχομένου σε σχέση με άλλα φαγητά, παρόλο που μπορεί να είναι από μόνη της ένα πλήρες γεύμα, προσφέροντας υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά.
Κατανάλωση λαχανικών
Συνήθως, ένα από τα βασικά υλικά μίας σούπας είναι τα λαχανικά. Είτε πρόκειται για χορτόσουπα ή για σούπα που κύριό της συστατικό είναι το κρέας, τα λαχανικά ποτέ δε λείπουν από τη συνταγή της. Αυτός είναι και ένας πολύ καλός τρόπος κατανάλωσης λαχανικών, ακόμα και από άτομα που δεν τα συμπεριλαμβάνουν στην καθημερινή τους διατροφή.
Ενυδάτωση Οργανισμού
Το νερό είναι απαραίτητο για τη ζωή καθώς συνδέεται με μεγάλο αριθμό ζωτικών λειτουργιών του οργανισμού μας. Το νερό είναι το πλέον απαραίτητο συστατικό για την παρασκευή μίας σούπας, αφού η περιεκτικότητά της σε νερό κυμαίνεται από 45% ως 75%. Έτσι, μία σούπα μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ημερήσια πρόσληψη νερού ενός ατόμου.
Διευκόλυνση της πέψης
Συνήθως οι σούπες είναι πολύ "ελαφριές" στο στομάχι μας, κυρίως λόγω του νερού και της ποσότητας φυτικών ινών, ανάλογα πάντα με τα συστατικά, που περιέχουν. Η κατανάλωση σούπας βοηθάει τη λειτουργία της πέψης και μπορεί, σε πολλές περιπτώσεις, να θεωρηθεί ευεργετική στη σωστή και καλή λειτουργία του εντέρου.
Όπως μπορεί κανείς να συμπεράνει, η σούπα είναι ένα φαγητό ιδιαίτερης ωφελιμότητας για τον ανθρώπινο οργανισμό και για αυτό είναι πολύ σημαντικό να την εντάξουμε όλοι στο διαιτολόγιό μας!
Πηγή:pathfinder.grΣΤΕΙΡΑ
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑ  Α.Α.Α.
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑΚΙ
ΞΙΦΙΑΣ  ΦΕΤΑ
ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΒΑΚΑΛΑΟΙ ΚΙΛΟ
ΚΑΛΑΜΑΡΙ  ΦΡΕΣΚΟ ΨΗΤΟ
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕΡΙΔΑ
ΓΟΝΟΣ ΘΡΑΨΑΛΟ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΑΒΟΡΙ