Καλημέρα καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε, πάμε δυνατά να περάσουμε ένα υπέροχο φθινοπωρινό πρωινό.
Μμμ, μοσχομυρίζει όλο το σπίτι. Η ώρα έχει περάσει, το κέικ που έφτιαξες έχει φουσκώσει αλλά πώς είσαι σίγουρη ότι είναι έτοιμο να το βγάλεις από το φούρνο; Δες 4 απλούς τρόπους!
1. Όταν οι άκρες του βγαίνουν απ’έξω
Το κέικ είναι συνήθως έτοιμο μόλις οι άκρες του αρχίσουν να βγαίνουν από το ταψάκι. Τα εξωτερικά άκρα θα δείχνουν στεγνά και θα δεις να σχηματίζεται ένα κενό ανάμεσα στην άκρη του κέικ και στο γύρω γύρω του ταψιού.
2. Όταν το κέικ είναι σαν “μαξιλαράκι”
Η μέση του κέικ θα πρέπει να φαίνεται ελαστική και μαλακιά αν πιέσεις απαλά με το δάχτυλό σου. Για να καταλάβεις ακριβώς για τι μιλάμε σκέψου ότι το κέικ σου θα είναι έτοιμο όταν νιώθεις ότι θα μπορούσες να ξαπλώσεις πάνω του σαν να είναι μαξιλάρι.
3. Όταν το μαχαίρι βγει καθαρό
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε για να δεις αν το εσωτερικό του κέικ σου είναι έτοιμο. Χώσε για παράδειγμα ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο.
4. Πάρε τη θερμοκρασία του
Αν έχεις αμφιβολία ότι το κέικ σου έγινε, μπορείς να πάρεις την εσωτερική του θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο. Το κέικ είναι έτοιμο όταν η θερμοκρασία στο κέντρο του κέικ είναι στους 100 βαθμούς Κελσίου. πηγηhttp://www.faysbook.gr
Μμμ, μοσχομυρίζει όλο το σπίτι. Η ώρα έχει περάσει, το κέικ που έφτιαξες έχει φουσκώσει αλλά πώς είσαι σίγουρη ότι είναι έτοιμο να το βγάλεις από το φούρνο; Δες 4 απλούς τρόπους!
1. Όταν οι άκρες του βγαίνουν απ’έξω
Το κέικ είναι συνήθως έτοιμο μόλις οι άκρες του αρχίσουν να βγαίνουν από το ταψάκι. Τα εξωτερικά άκρα θα δείχνουν στεγνά και θα δεις να σχηματίζεται ένα κενό ανάμεσα στην άκρη του κέικ και στο γύρω γύρω του ταψιού.
2. Όταν το κέικ είναι σαν “μαξιλαράκι”
Η μέση του κέικ θα πρέπει να φαίνεται ελαστική και μαλακιά αν πιέσεις απαλά με το δάχτυλό σου. Για να καταλάβεις ακριβώς για τι μιλάμε σκέψου ότι το κέικ σου θα είναι έτοιμο όταν νιώθεις ότι θα μπορούσες να ξαπλώσεις πάνω του σαν να είναι μαξιλάρι.
3. Όταν το μαχαίρι βγει καθαρό
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε για να δεις αν το εσωτερικό του κέικ σου είναι έτοιμο. Χώσε για παράδειγμα ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο.
4. Πάρε τη θερμοκρασία του
Αν έχεις αμφιβολία ότι το κέικ σου έγινε, μπορείς να πάρεις την εσωτερική του θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο. Το κέικ είναι έτοιμο όταν η θερμοκρασία στο κέντρο του κέικ είναι στους 100 βαθμούς Κελσίου. πηγηhttp://www.faysbook.gr
ΛΑΔΕΡΑ
|
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
|
||
ΜΠΑΜΙΕΣ
|
5.00€
|
|
|
ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ
|
5.00€
|
ΜΑΡΙΔΑΚΙ
|
8.00
|
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
|
6.00€
|
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑ
|
35.00€
|
|
|
ΘΡΑΨΑΛΟ ΓΟΝΟΣ
|
10.00€
|
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
|
5.00€
|
ΧΤΑΠΟΔΙ ΨΗΤΟ ΣΧΑΡΑΣ
|
10.00€
|
ΓΙΓΑΝΤΕΣ
|
5.00€
|
|
|
ΚΟΡΦΑΔΕΣ
|
5.00€
|
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
|
8.00€
|
ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ
|
ΒΑΚΑΛΑΟΙ
|
35.00
|
|
ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ
|
3.00€
|
ΓΑΡΙΔΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
|
10.00€
|
ΦΑΒΑ ΛΑΘΟΥΡΙ ΦΕΝΕΟΥ
|
4.00€
|
ΤΟΝΟΣ ΦΡΕΣΚΟΣ ΦΙΛΕΤΟ
|
45.00
|